Γιούνκερ: Ιστορικό λάθος το μπλόκο στη Β. Μακεδονία

Ως ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την παρεμπόδιση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισαν «λάθος» την παρεμπόδιση από ορισμένες χώρες μέλη της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνόδου, όπου Γαλλία, Ολλανδία και Δανία αρνήθηκαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε οτι πρόκειται για ένα «βαρύ ιστορικό λάθος» τονίζοντας οτι «Αν η ΕΕ θέλει να τη σέβονται, πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Στο ίδιο κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ εκτίμησε από την πλευρά του ότι πρόκειται για «ένα λάθος» διότι «μια συντριπτική πλειονότητα χωρών μελών υποστηρίζουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων» ενώ ανακοίνωσε ότι «θα επανέλθουμε στο θέμα πριν από τη σύνοδο κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Ζάγκρεμπ τον Μάιο του 2020».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ