ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Orban
Shutterstock

Ορμπάν: Οι συνομιλίες για το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να συνεχισθούν

«Οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχισθούν και στο τέλος θα φθάσουμε σε μια συμφωνία, έτσι συμβαίνει συνήθως», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Οι συνομιλίες για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συνεχισθούν και στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία, δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

«Οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχισθούν και στο τέλος θα φθάσουμε σε μια συμφωνία, έτσι συμβαίνει συνήθως», δήλωσε ο Ορμπάν, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετές επιλογές για την άρση του αδιεξόδου «οι οποίες να είναι αποδεκτές από την Ουγγαρία και την Πολωνία ... στις οποίες οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει του νόμου και όχι βάσει μιας πολιτικής πλειοψηφίας».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας κάνει ορατό πλέον τον κίνδυνο να καθυστερήσουν δισεκατομμύρια ευρώ που περιμένει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ., καθώς ούτε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών πέτυχε να ξεπερασθεί η εμπλοκή στην έγκριση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ε.Ε., από τις δύο χώρες, οι οποίες αντιδρούν στη σύνδεση των επιδοτήσεων με την εφαρμογή των κανόνων για το κράτος δικαίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

France, Gallia, Elysee Palace, proedriko megaro
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό μήνυμα της Γαλλίας προς την Ουγγαρία για τον ομοφοβικό νόμο

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας έστρεψε τα βέλη του προς την κυβέρνηση Ορμπάν για τον ομοφοβικό νόμο που θέτει σε ισχύ, ωστόσο θεωρεί πως δεν πρέπει να αποκλειστεί από την ΕΕ η Ουγγαρία.
komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

Με κυρώσεις απειλεί την Ουγγαρία η Κομισιόν για τον ομοφοβικό νόμο

Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί την Βουδαπέστη πως θα ξεκινήσει διαδικασία για την παραβίαση του ευρωπαϊκού Δίκαιου που επιχειρεί η ακροδεξιά κυβέρνηση Ορμπάν, κλείνοντας την κάνουλα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.
koronoios, test, eody
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ουγγαρία, κλειστά σχολεία, καταστήματα

Η χώρα αυτή των 10 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Ευρώπη καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων στον κόσμο και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έκλεισε την Πέμπτη όλα τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα.