Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Απόρριψη της αγωγής Τραμπ για τις ψήφους σε Πενσυσλβάνια

Ομοσπονδιακός δικαστής χαρακτήρισε ως αστήρικτες και αναπόδεικτες τις κατηγορίες του επιτελείου Τραμπ αναφορικά με τη νομιμότητα των επιστολικών ψήφων στη συγκεκριμένη Πολιτεία.

Μία ακόμη ήττα υπέστη ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει και ζητούσε να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι στην Πενσυλβάνια, μη διστάζοντας, μάλιστα, σε δηλώσεις του να υποστηρίξει ότι «στην Πενσυλβάνια ψήφισαν και οι νεκροί».

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Μάθιου Μπραν στο Γουίλιαμσπορτ της Πενσιλβανία, χαρακτήρισε «αστήρικτα τα νομικά επιχειρήματα» των εναγόντων, κάνοντας λόγο για «αναπόδεικτες κατηγορίες». Προσέθεσε ακόμη ότι ο ίδιος «δεν έχει καμία εξουσία να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου κανενός ατόμου, πόσο μάλλον εκατομμυρίων πολιτών».

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ έχει αμφισβητήσει τα αποτελέσματα σε ορισμένες κρίσιμες Πολιτείες των ΗΠΑ σε μία ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει το αποτέλεσμα τον προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που ανέδειξαν νικητή των υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι στις ΗΠΑ ο Τραμπ θα χάσει όλες τις ανάλογου τύπου δικαστικές διαμάχες και τελικώς θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ήττα του και να παραδώσει τον Λευκό Οίκο στον νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου 2021.

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να ανακοινώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024

Περί το 47% των Αμερικανών θα τασσόταν υπέρ της συμμετοχής του Τραμπ στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Ο Τραμπ συνεχίζει να καταγγέλλει, χωρίς να έχει παρουσιάσει αποδείξεις, πως διαπράχθηκε νοθεία.
ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο φως» Τραμπ για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

Αν και απέφυγε να αναγνωρίσει καθαρά τη νίκη του Δημοκρατικού Μπάιντεν, ο απερχόμενος πρόεδρος έπειτα από δύο εβδομάδες και πλέον μιας άρνησης άνευ προηγουμένου στην αμερικανική πολιτική ιστορία, έδωσε την έγκρισή του.