Φώτο: Shutterstock

Εγκρίθηκε από την FDA η θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία η συγκεκριμένη θεραπεία με συνθεκτικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν να νοσηλευθούν από covid-19.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Πέραν της Regeneron αίτημα για την έγκριση με τη διαδικασία του επείγοντος έχουν καταθέσει για το εμβόλιο που ανέπτυξαν και οι εταιρείες Pfizer - BioNTech, με την FDA να εκτιμάται ότι θα εξετάσει το αργότερο την υπόθεση στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Η υποβολή αίτησης στις ΗΠΑ αποτελεί θεμέλιο λίθο στη διαδρομή μας για την παράδοση του εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον κόσμο και, πλέον, έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για την αποτελεσματικότητά, όσο και την ασφάλειά του, γεγονός που μας δίνει εμπιστοσύνη στις προοπτικές του», τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ