Φώτο: Shutterstock

Αναβάλλεται λόγω πανδημίας η «Black Friday» στη Γαλλία

Στην Γαλλία η Black Friday, η ημέρα των υποτιθέμενων υπέρ-εκπτώσεων, δεν θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 27/11, αλλά η Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Την αναβολή πέτυχε ο υπ. Οικονομίας Λεμέρ πείθοντας την Amazon.

Η μόδα της Black Friday, που ήλθε από την Αμερική όπου πραγματοποιείται τη πρώτη Παρασκευή μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών, καθιερώθηκε και στη Γαλλία, αλλά για τον υπουργό Οικονομία Μπρουνό Λεμέρ ήταν αδιανόητο να διατηρηθεί η ημερομηνία στις 27 Νοεμβρίου σε περίοδο εγκλεισμού για το covid-19 με κλειστά στη χώρα τα τοπικά καταστήματα.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τις μεγαλύτερες πολιτικές πιέσεις από τις αρχές του μήνα δέχθηκε η Amazon France που είχε ήδη αρχίσει τη διαφημιστική της εκστρατεία για τις 27. Η πρόταση Λεμέρ για μεταφορά της ημερομηνίας πήρε το δρόμο της και ο γενικός διευθυντής της Amazon France Φρεντερίκ Ντυβάλ, μέσω twitter αποδέχθηκε την αναβολή για τις 4 Δεκεμβρίου «εφ’ όσον αυτό διευκολύνει το άνοιγμα των καταστημάτων πριν από την 1η Δεκεμβρίου» υπογράμμισε, δείχνοντας έτσι ένα πιο φιλικό πρόσωπο προς τους καταστηματάρχες.

Την Πέμπτη ο Μπρούνο Λεμέρ συγκέντρωσε γύρω του όλους τους παράγοντες, τις ομοσπονδίες εμπόρων, τους μεγάλο-διανομείς, όσους εμπορεύονται μέσω διαδικτύου και βεβαίως την Amazon France. Τελικά επικυρώθηκε η συμφωνία για τις 4 Δεκεμβρίου. Οι καταστηματάρχες, περιμένουν τώρα το διάγγελμα Μακρόν την ερχόμενη Τρίτη, για να δουν εάν θα μπορέσουν να ανοίξουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

parisi-paris-gallia-france-lockdown
ΔΙΕΘΝΗ

Βυθίζεται η εμπορική κίνηση ενόψει των Χριστουγέννων στο Παρίσι

Με βάση το lockdown, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από το τέλος Οκτωβρίου οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους και εξαιρούνται οι έξοδοι μόνο για την αγορά φαγητού ή άλλων απαραίτητων αγαθών ή οι σύντομες έξοδοι για σωματική άσκηση.