ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Καταργεί τα τεστ για τους εμβολιασμένους που φτάνουν στη χώρα

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθίσταται εκ νέου επαρκές για την άφιξη στη Γαλλία, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσης, όπως συνέβαινε πριν από τη διασπορά της Όμικρον», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η Γαλλία καταργεί από αύριο Σάββατο την υποχρέωση διενέργειας τεστ κατά την αναχώρησή τους για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση απόψε.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθίσταται εκ νέου επαρκές για την άφιξη στη Γαλλία, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσης, όπως συνέβαινε πριν από τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον», αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν Καστέξ.

«Για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, κατά την έννοια του ευρωπαϊκού κανονισμού, πλέον κανένα τεστ δεν θα απαιτείται κατά την αναχώρηση», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, που επικαλείται «τη νέα φάση της πανδημίας που χαρακτηρίζεται, στις περισσότερες χώρες, από την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον και ένα αυξημένο ποσοστό εμβολιασμών».

Για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, η υποχρέωση να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ για να μεταβούν στη Γαλλία παραμένει, όμως «τα μέτρα κατά την άφιξη (τεστ, απομόνωση) αίρονται, όταν θα έρχονται από μια χώρα της «πράσινης» λίστας, δηλαδή χώρες όπου ο κορονοϊός κυκλοφορεί λιγότερο.

Αντιθέτως, οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, που θα φθάνουν από μια χώρα της «πορτοκαλί» λίστας θα πρέπει να συνεχίζουν να δηλώνουν έναν επιτακτικό λόγο που θα δικαιολογεί την αναγκαιότητα της άφιξής τους στη μητροπολιτική Γαλλία και μπορεί να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό τεστ κατά την άφιξή τους», εξηγεί το Ματινιόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αρνητικό ρεκόρ με σχεδόν μισό εκατομμύριο νέα κρούσματα

Το υγειονομικό πάσο επέτρεψε να αποφευχθούν 4.000 θάνατοι από την Covid-19 στη χώρα, σύμφωνα με μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα από οργανισμό που υπάγεται στην κυβέρνηση.