ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σήμα Bayer εσωτερικού χώρου
Φώτο: Shutterstock

Πλήγμα και από Γερμανία στη Bayer για το Roundup

Η γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, ύποπτο για πρόκληση καρκίνου, από το τέλος του 2023, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, την ώρα που η εταιρεία Bayer, στην οποία ανήκει το Roundup, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά αγωγών στις ΗΠΑ.

Η γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, ύποπτο για πρόκληση καρκίνου, από το τέλος του 2023, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, την ώρα που η εταιρεία Bayer, στην οποία ανήκει το Roundup, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά αγωγών στις ΗΠΑ.

Προηγήθηκε η ψήφιση νόμου από την αυστριακή βουλή τον Ιούλιο για την απαγόρευση όλων των χρήσεων της γλυφοσάτης, ενώ 20 γάλλοι δήμαρχοι απαγόρευσαν στους δήμους τους την χρήση της γλυφοσάτης, αψηφώντας την κυβέρνηση.

Τα ζιζανιοκτόνα με βάση την γλυφοσάτη χρησιμοποιούνται εδώ και 40 χρόνια και είναι τα πιο διαδεδομένα στον κόσμο. Η γλυφοσάτη είναι προϊόν της Monsanto με την εμπορική ονομασία Roundup. Σήμερα βρίσκεται εκτός πατέντας και κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά και από άλλες χημικές εταιρείες, όπως η Dow Agrosciences και η γερμανική BASF. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε το 2015 ότι πιθανότατα προκαλεί καρκίνο.

Η Bayer, που εξαγόρασε την Monsanto τον περασμένο χρόνο, ισχυρίζεται ότι μελέτες και ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ότι η γλυφοσάτη και το Roundup είναι ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές που βασίζονται στο επιχείρημα ότι το προϊόν προκαλεί λέμφωμα non-Hodgkin's.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Μόσχα συζήτησε με πρεσβευτές Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών συνάντησε τους πρεσβευτές Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας στη Μόσχα, λίγες μέρες μετά τη σύνοδο στο Λονδίνο, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες στήριξαν διάλογο Ουκρανίας-Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς ζητά μεταρρυθμίσεις και προσαρμογή σε νέες αλλαγές

Ο Φρίντριχ Μερτς υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του, ζητώντας από όλους να αγκαλιάσουν τις αλλαγές για το κοινό καλό. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και στήριξης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν μεταρρύθμιση της διπλωματικής υπηρεσίας ΕΕ

Η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν μεταρρυθμίσεις στη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, εξετάζοντας μείωση των αρμοδιοτήτων της EEAS και μεταφορά τους στην Επιτροπή και τα κράτη-μέλη, σύμφωνα με τους Financial Times.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τέλος η έκπτωση φόρου στα καύσιμα, λήγει στις 30 Ιουνίου

Η έκπτωση στον φόρο καυσίμων λήγει στις 30 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την παράταση. Εξετάζονται εναλλακτικά μέτρα συγκράτησης τιμών, ενώ υπάρχει προειδοποίηση προς τις πετρελαϊκές εταιρίες για τιμές.
Κτίριο Daimler Mercedes-Benz
ΔΙΕΘΝΗ

Η Mercedes εισέρχεται στην αγορά των drones στη Γερμανία

Η Mercedes ετοιμάζει συνεργασία με την startup Tytan Technologies για την ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων με συστήματα άμυνας από drones και υπέγραψε συμφωνία 1 δισ. ευρώ με τη Λιθουανία για προμήθεια οχημάτων στον αμυντικό τομέα.
Άτρακτος Airbus A321
ΔΙΕΘΝΗ

Airbus: Απογοήτευση για την αποτυχία SCAF, αλλά η συνεργασία Γερμανίας-Γαλλίας πρέπει να συνεχιστεί

Η Airbus εξέφρασε απογοήτευση για την ακύρωση του κοινού γαλλογερμανικού μαχητικού SCAF, ωστόσο τόνισε πως άλλες πτυχές της συνεργασίας πρέπει να συνεχιστούν, παρά τις διαφωνίες με τη Dassault που οδήγησαν στη διάλυση του προγράμματος.