ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
leyen, commission
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ακόμα και εντός Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί Ευρωπαίων πολιτών

Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε να μην χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα τα μέτρα του lockdown καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

Ακόμα και πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει επιτέλους φως στο τέλος του τούνελ». 

Ωστόσο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προειδοποίησε να μην χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα τα μέτρα του lockdown και δήλωσε πως υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

«Ξέρω ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μπάρμεν και σερβιτόροι θέλουν να λήξουν οι περιορισμοί. Όμως πρέπει να διδαχθούμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», δήλωσε. «Η υπερβολικά γρήγορη και υπερβολικής έκτασης χαλάρωση δημιουργεί κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε η επικεφαλής της Κομισιόν απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Προ των πυλών το πράσινο διαβατήριο - Ποια τα χαρακτηριστικά του

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό είναι ένα προσωρινό μέτρο, ενώ θα ανασταλεί όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώσει το τέλος της διεθνούς κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία από την COVID-19.