ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ireland, koronoios
Φώτο: Shutterstock

Η Ιρλανδία ανοίγει και πάλι καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήρια

Η Ιρλανδία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλλαν σκληρά περιοριστικά μέτρα και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μέχρι δυο άτομα θα μπορούν να επισκέπτονται την οικογένεια τους.

Η Ιρλανδία θα ανοίξει και πάλι όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια από την επόμενη εβδομάδα ενώ θα επιτρέψει και τα ταξίδια από και προς άλλες χώρες από τις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολύνει αυτά τα «διαφορετικά αλλά ιδιαίτερα» Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν.

Η Ιρλανδία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν σκληρούς περιορισμούς, πριν από έξι εβδομάδες, για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της Covid-19. Τότε, είχαν μείνει ανοιχτά μόνο το καταστήματα που διαθέτουν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παμπ και εστιατόρια λειτουργούσαν μόνο για να δίνουν φαγητό σε πακέτο και με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι παμπ που σερβίρουν μόνο ποτό και όχι φαγητό θα παραμείνουν κλειστές σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση θα φροντίσει να τους παράσχει πρόσθετη οικονομική στήριξη. Από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι του τα μέλη έως και δύο άλλων ακόμη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, apolimansi
ΔΙΕΘΝΗ

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων στην Ιρλανδία, άνοδος και στη Σουηδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει κλείσει όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια και απαγορεύει όλες τις επισκέψεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό από την 1η Ιανουαρίου. Όμως, τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.