ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανάκαμψη στις γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο, μικρότερη των προσδοκιών

Οι εισαγωγές ανήλθαν στα 92,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές στα 112 δισ. ευρώ. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της τάξης του 1,4%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε ανάκαμψη συνέχισαν να είναι οι γερμανικές εξαγωγές και τον Οκτώβριο, πριν την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της τάξης του 1,4%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Παράλληλα, οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,3%. 

Το εμπορικό ισοζύγιο διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στα 18,2 δισ. ευρώ σε ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένους όρους, με τους οικονομολόγους να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 17,7 δισ. ευρώ.

Οι εισαγωγές ανήλθαν στα 92,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές στα 112 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 59,7 δισ. ευρώ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 52,4 δισ. ευρώ στις υπόλοιπες χώρες. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Nord Stream 2: Παρέμβαση Βρυξελλών για τη συμφωνία ΗΠΑ - Γερμανίας

Eκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες παράτασης της συμφωνίας μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία, η οποία λήγει το 2024.