ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Γαλλία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα αλλά με επιφύλαξη

Για την μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακή καλεί τους πολίτες η γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας καθώς έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα μετά από ένα μήνα φθίνουσας πορείας.

Υπάρχει υψηλός κίνδυνος η κυκλοφορία του νέου κορονοϊού να αρχίσει και πάλι να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία, όπως προειδοποίησε η υπηρεσία δημόσιας υγείας λίγες ημέρες πριν από την περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων κατά της επιδημίας.

«Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες φθίνουσας πορείας της επιδημίας, η σημερινή εξέλιξη υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο εκ νέου αύξησης της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία και απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακή, κυρίως με την προοπτική των γιορτών του τέλους του έτους», αναφέρει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στο τελευταίο ανακοινωθέν για την επιδημία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες επιφυλακτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 15 Δεκεμβρίου, διατηρώντας την ίδια στιγμή, ή και ενισχύοντας, υγειονομικούς περιορισμούς σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ από τις 20.00 το βράδυ και την 31η Δεκεμβρίου (όχι όμως και στις 24) και τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε αναγγείλει ότι η Γαλλία θα άνοιγε αν τα ημερήσια κρούσματα περιορίζονταν στα 5.000. Αυτό δεν έγινε δυνατόν αφού τα νέα κρούσματα κυμαίνονται καθημερινά στα 10.000. Σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις Βρυξέλλες από τους Γάλλους «να διπλασιάσουν την επιφυλακή» απέναντι στην Covid-19 κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των γιορτών, διότι «αυτές τις στιγμές, όταν χαλαρώνουμε, διασπείρουμε τον ιό» και πρόσθεσε πως «θα είμασταν ανεύθυνοι να ανοίξουμε και να υποδυθούμε ότι όλα πάνε καλά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gallia, katasimata
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επιφυλακτική επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω μεταλλάξεων

Μετά από κλείσιμο 16 μηνών ετοιμάζεται να ανοίξει πάλι η νυχτερινή διασκέδαση στη Γαλλία αλλά με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο την ίδια στιγμή που προβληματίζει η αυξητική τάση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα».
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η παραλλαγή «Δέλτα» αντιπροσωπεύει το 20% των κρουσμάτων

«Η παραλλαγή Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (...) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Τίτλοι τέλους για την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία

Στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει εντούτοις να φορούν οι πολίτες τη μάσκα «όταν συναθροίζονται και όταν βρίσκονται σε χώρο με συνωστισμό, σε μια ουρά αναμονής, σε μια αγορά ή στις κερκίδες ενός σταδίου»,