ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομία ΗΠΑ, περιστατικό
Φώτο: Shutterstock

Νέο περιστατικό βίας στις ΗΠΑ με 3 νεκρούς σε αίθουσα μπόουλινγκ

Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί για την ένοπλη επίθεση σε αίθουσα μπόουλινγκ που πραγματοποιήθηκε σε πόλη του Ιλινόι. Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αίθουσας μπόουλινγκ στην πόλη Ρόκφορντ, στην αμερικανική πολιτεία Ιλινόι, ανέφερε η αστυνομία που προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν την τοποθεσία όπου βρίσκεται η αίθουσα.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε τρεις νεκρούς», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Νταν Ο’ Σέι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε επιτόπου. Κατά τον ίδιο, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. «Συλλάβαμε έναν ύποπτο. Αυτά έχουμε πάνω-κάτω προς το παρόν», δήλωσε ο κ. Ο’ Σέι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αίθουσα όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο ανέβασε στο Facebook ένα μήνυμα δύο λέξεων: «παρακαλούμε προσευχηθείτε». Κατά πηγές προσκείμενες στην αστυνομία που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, δεν πιστεύεται ότι επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης.

Αυτό ήταν το δεύτερο μεγάλο περιστατικό βίας μέσα σε 48 ώρες, μετά την ανατίναξη παγιδευμένου τροχόσπιτου στη πόλη Νασβιλ του Τενεσί και έχουν εντοπιστεί μέρη ανθρώπινου ιστού με τις έρευνες από το FBI να συνεχίζονται. Υπενθυμίζουμε πως από την έκρηξη υπήρξαν μόλις τρεις τραυματίες, καθώς από το τροχόσπιτο που του είχε τοποθετηθεί μεγάφωνο, ακουγόταν μια επανειλημμένη προειδοποίηση, μιας γυναικείας φωνής, που έμοιαζε να έχει παραχθεί με τη χρήση υπολογιστή, ότι στο τροχόσπιτο ήταν τοποθετημένη βόμβα, και κατόπιν μια αντίστροφη μέτρηση περίπου 15 λεπτών. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις προσόψεις κτιρίων γύρω από το σημείο. Παράθυρα σε πολλά διαμερίσματα, καταστήματα τα γραφεία έσπασαν.

Η ανατίναξη ακούστηκε σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η εμπορική συνοικία αποκλείστηκε από την αστυνομία. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που ειδικεύεται στα όπλα και στα εκρηκτικά (ATF) ανέλαβαν τη διενέργεια της έρευνας.Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δημοσιοποίησε μια ανακοίνωση με την οποία ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ εύχονται στους τραυματίες «ταχεία ανάρρωση» και ευχαριστούν τα μέλη της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών που επενέβησαν. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους τραυματιοφορείς που επενέβησαν και «προσεύχεται για τους τραυματίες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ στόχευσαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ στο Ιράν, σύμφωνα με το Tasnim. Δεν έχει σημειωθεί διαρροή ραδιενέργειας και δεν υπάρχει απειλή για τους κατοίκους της περιοχής.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βαγδάτη: Νέα επίθεση με εκρήξεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη Βαγδάτη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, έπειτα από επίθεση με drones και ρουκέτες. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν εκρήξεις και πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ τα συστήματα άμυνας της πρεσβείας ενεργοποιήθηκαν.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones και ρουκέτες στην αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ

Επίθεση με drones και ρουκέτες δέχθηκε η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη τα ξημερώματα, με βλήματα να πλήττουν την περιοχή και μαύρο καπνό να υψώνεται. Σύμφωνα με πηγές, τουλάχιστον πέντε drones συμμετείχαν στην επίθεση.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επικήρυξη της ιρανικής ηγεσίας από την Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 10 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με Ιρανούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο νέος θρησκευτικός ηγέτης Μοτζταμπά Χαμενεΐ και υψηλόβαθμα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.