ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:33
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στο κτίριο του ΟΗΕ με φόντο το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών.

Α. Γκουτέρες: Ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών

Στον αγώνα του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης και την προσφορά του σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις αναφέρεται στο μήνυμα του για την 24η Οκτωβρίου, Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ο ΓΓ του οργανισμού Α. Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε την ανάγκη διατήρηση της ειρήνης και την προσφορά του Οργανισμού σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις με μήνυμα του για την 24η Οκτωβρίου, Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες, η «Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζει τα διαχρονικά ιδανικά του Χάρτη που υιοθετήθηκε αυτήν την ημερομηνία, πριν από 74 χρόνια. «Μέσα στην παγκόσμια φουρτουνιασμένη θάλασσα» ο Χάρτης παραμένει η κοινή μας ηθική άγκυρα σημειώνει ο κ. Γκουτέρες ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του ΟΗΕ «για μία δίκαιη παγκοσμιοποίηση και για θαρραλέα δράση για το κλίμα».

Αναφερόμενος, τέλος, στην 75η επέτειο της Ημέρας των ΗΕ, το 2020, υπογραμμίζει ότι «Αυτό το ορόσημο είναι μια κρίσιμη στιγμή για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας μαζί» και καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να συμμετάσχουν στη συζήτηση: «Μαζί, ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών του κόσμου» καταλήγει στο μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταστολή δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή εν μέσω πολέμου

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τόνισε πως Ιράν και χώρες της Μέσης Ανατολής εκμεταλλεύονται τις πολεμικές συνθήκες για να περιορίσουν δικαιώματα και να εντείνουν την κρατική καταστολή, επιβάλλοντας περιορισμούς.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση στο Ελ Σαλβαδόρ για ανάκληση ισόβιας κάθειρξης σε ανηλίκους

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κάλεσε την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ να αποσύρει τη νομοθεσία που επιβάλλει ισόβια κάθειρξη ακόμα και σε ανήλικους, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κρίστιαν Σόντερς προσωρινός επικεφαλής της UNRWA μετά την αποχώρηση Λαζαρινί

Ο Κρίστιαν Σόντερς ορίστηκε προσωρινός επικεφαλής της UNRWA από την 1η Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2026, διαδεχόμενος τον Λαζαρινί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την προσφορά του Λαζαρινί.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση στον Λίβανο και κίνδυνος μεγάλης κρίσης

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο ΟΗΕ προειδοποίησε για κλιμάκωση της βίας ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και Ισραήλ στον Λίβανο, με χιλιάδες θύματα και εκτοπισμένους, καταστροφή υποδομών και σοβαρές επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Ζητά λογοδοσία για επιθέσεις κατά της UNIFIL στον Λίβανο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε τα πρόσφατα περιστατικά βίας κατά της UNIFIL στον Λίβανο, ενώ η Ελλάδα καταδίκασε τις επιθέσεις και ζήτησε διερεύνηση και λογοδοσία για τη δολοφονία τριών Ινδονήσιων κυανόκρανων.