ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Δημοκρατικοί θα καταθέσουν τη Δευτέρα πρόταση μομφής εναντίον του Τραμπ

Στα άρθρα μομφής επίσης αναφέρεται η συνομιλία του Τραμπ με τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια, στην οποία ο Τραμπ ζητά από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας να «βρουν» 11.000 ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του.

Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα νέα άρθρα μομφής εναντίον του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα άρθρα, τα οποία συγκροτούν επίσημο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος, συντάχθηκαν από τους Δημοκρατικούς βουλευτές Ντέιβιντ Σίσιλιν, Τεντ Λιου και Τζέιμι Ράσκιν μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μεταξύ άλλων κατηγορείται για «υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στα άρθρα μομφής επίσης αναφέρεται η συνομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου με τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, στην οποία ο Τραμπ ζητά από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας να «βρουν» σχεδόν 11.000 ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές στην Τζόρτζια.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών της θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης», αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι βουλευτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτομαι σταδιακή μείωση επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή

Τρεις εβδομάδες διαρκεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, χωρίς άμεσο τέλος. Ο Τραμπ άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι πιθανώς να αρχίσει σταδιακή μείωση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό στρατιωτικών ενεργειών στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην επίτευξη των στόχων τους στο Ιράν και εξετάζουν μείωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Κάλεσε άλλες χώρες να προστατεύσουν τα Στενά του Χορμούζ, λέγοντας ότι θα συνδράμουν αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απορρίπτει εκεχειρία με το Ιράν

Ο Τραμπ τόνισε πως αποκλείει κάθε «κατάπαυση του πυρός» στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται παύση όταν εξοντώνεται ο αντίπαλος. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως το Ισραήλ ίσως σταματήσει τον πόλεμο μετά τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση μηνύει το Χάρβαρντ για διακρίσεις κατά Εβραίων φοιτητών

Η κυβέρνηση Τραμπ έκανε μήνυση στο Χάρβαρντ, κατηγορώντας το για αμέλεια προστασίας Εβραίων και Ισραηλινών φοιτητών και ζητώντας να ανακτήσει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά φερόμενου αντισημιτισμού.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Αγωγή από απολυμένους πράκτορες του FBI για τις έρευνες γύρω από τον Τραμπ

Δύο πρώην πράκτορες του FBI, που απολύθηκαν λόγω ερευνών κατά του Τραμπ για τις εκλογές του 2020, κατέθεσαν αγωγή κατά του πρώην διευθυντή τους και της υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.