ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

«Κατά συνείδηση» θα ψηφίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι για την παραπομπή Τραμπ

Ο Τραμπ σε ομιλία του υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποπομπή του και υποστήριξε ότι «έφθασε η ώρα για κατευνασμό και ηρεμία» στις ΗΠΑ.

Τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αποφάσισαν να μην ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές του κόμματος ώστε να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν δύο σύμβουλοί τους, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Η ηγεσία δεν θα πιέσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ψήφισμα που πρόκειται να κατατεθεί αργότερα απόψε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο θα ζητείται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου με βάση την 25η Τροπολογία του Συντάγματος. Δεν θα τους ζητήσει επίσης να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη.

«Και στις δύο περιπτώσεις θα ψηφίσουν κατά συνείδηση», είπε η μία από τις δύο πηγές που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Τραμπ: Δεν υπάρχει περίπτωση αποπομπής μου

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

«Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα», είπε ο Τραμπ, από το Άλαμο στο Τέξας σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ζήτησε επίσης «σεβασμό του νόμου». «Έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία», είπε.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ παρουσιάζει νέο διαβατήριο με τη φωτογραφία του

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε συλλεκτικά διαβατήρια με το πορτρέτο του, για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, τονίζοντας το μήνυμα «Καλώς ήρθατε, αλλά να είστε καλοί» στην Truth Social.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δασμοί 100% σε όσους φορολογούν ψηφιακές εταιρείες των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με δασμούς 100% σε προϊόντα χωρών που φορολογούν τις ψηφιακές υπηρεσίες αμερικανικών εταιρειών, τονίζοντας πως αυτά τα μέτρα μπορεί να αντικαταστήσουν υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε την κατάπαυση πυρός με «ανόητη ενέργεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για «ανόητη παραβίαση» της κατάπαυσης πυρός στα Στενά του Ορμούζ, μετά από επίθεση σε πλοίο με ιρανικούς δρόνους. Ο ίδιος δήλωσε ότι καταρρίφθηκαν τρία ακόμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στο Όρος Ράσμορ για τους εορτασμούς των 250 χρόνων ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Όρος Ράσμορ στις 3 Ιουλίου, όπου θα εκφωνήσει ομιλία για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Μετά την ομιλία του, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστής στις ΗΠΑ ανέστειλε το διάταγμα Τραμπ για τους κανόνες επιστολικής ψήφου

Δικαστήριο της Βοστώνης μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για την επιστολική ψήφο, αποτρέποντας την εφαρμογή του πριν τις ενδιάμεσες εκλογές. Οι Δημοκρατικές Πολιτείες υποστήριξαν πως επενέβαινε στις αρμοδιότητές τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πολιτικό μήνυμα στην έναρξη των εορτασμών για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, άνοιξε τις εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας των ΗΠΑ με ομιλία γεμάτη πατριωτικά μηνύματα, προβολή του έργου του και αιχμές κατά των προκατόχων του.