Φωτό: Pixabay

Ναι στην παράταση για το Brexit λέει η Αυστρία

Θετική στο να δοθεί παράταση για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, εμφανίστηκε η Αυστρία μέσω του εκπροσώπου της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Η Αυστρία θα στηρίξει την συζητούμενη αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο εκπρόσωπος της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στις Βρυξέλλες συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση ως προς τη διάρκεια και τις διαδικασίες της αναβολής της ημερομηνίας και αύριο πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου για το θέμα αυτό οι πρέσβεις των 27 χωρών-μελών στην ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βιέννη, υπό συζήτηση είναι μία αναβολή της εξόδου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, γιατί την ημερομηνία αυτή πρότεινε και το ίδιο το βρετανικό Κοινοβούλιο και η ίδια ημερομηνία προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει προτείνει επιπλέον μία γραπτή διαδικασία, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία μία επιπλέον σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

"Η Αυστρία συντονίζεται πολύ στενά με τους άλλους 26 εταίρους", τόνισε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, προσθέτοντας ότι η Βιέννη συμμετέχει πλήρως και θα υποστηρίξει κάθε συναίνεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τράπεζες, σουπερμάρκετ

Όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, «η μάσκα έχει επίσης συμβολική επενέργεια, καθώς όσο περισσότερο εξαφανίζεται από την καθημερινότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η απροσεξία».