Φωτό: Pixabay

Ναι στην παράταση για το Brexit λέει η Αυστρία

Θετική στο να δοθεί παράταση για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, εμφανίστηκε η Αυστρία μέσω του εκπροσώπου της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Η Αυστρία θα στηρίξει την συζητούμενη αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο εκπρόσωπος της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στις Βρυξέλλες συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση ως προς τη διάρκεια και τις διαδικασίες της αναβολής της ημερομηνίας και αύριο πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου για το θέμα αυτό οι πρέσβεις των 27 χωρών-μελών στην ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βιέννη, υπό συζήτηση είναι μία αναβολή της εξόδου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, γιατί την ημερομηνία αυτή πρότεινε και το ίδιο το βρετανικό Κοινοβούλιο και η ίδια ημερομηνία προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει προτείνει επιπλέον μία γραπτή διαδικασία, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία μία επιπλέον σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

"Η Αυστρία συντονίζεται πολύ στενά με τους άλλους 26 εταίρους", τόνισε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, προσθέτοντας ότι η Βιέννη συμμετέχει πλήρως και θα υποστηρίξει κάθε συναίνεση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικά τεστ Covid-19 στη Βιέννη για να «προλάβουν» τα Χριστούγεννα

Η Βιέννη θέλει να ξεκινήσει τα τεστ το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός αριθμός προσέλευσης, καθώς, αργότερα, κανένας δεν θα θέλει να υποβληθεί σε τεστ αν πρέπει να υπολογίζει ότι θα περάσει τις εορτές των Χριστουγέννων σε καραντίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό lockdown στην Αυστρία, από τις 17 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου

Το νέο, "πλήρες" πλέον lockdown προβλέπει επίσης το κλείσιμο  όλων των επιχειρήσεων παροχών προσωπικών υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, κομμωτές, αισθητικοί  και μασέρ, ενώ, όπου αυτό είναι δυνατόν, θα υπάρχει τηλεργασία, όπως σημείωσε ο καγκελάριος.   
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία ο καγκελάριος της Αυστρίας

Σύμφωνα με το Der Spiegel στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα - «στοπ» - προς την Άγκυρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», ο οποίος επιτέθηκε εναντίον πολιτών στο κέντρο της Βιέννης χθες με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.