ΓΔ: 823.33 0.75% Τζίρος: 32.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:43:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Pixabay

Ναι στην παράταση για το Brexit λέει η Αυστρία

Θετική στο να δοθεί παράταση για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, εμφανίστηκε η Αυστρία μέσω του εκπροσώπου της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Η Αυστρία θα στηρίξει την συζητούμενη αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο εκπρόσωπος της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στις Βρυξέλλες συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση ως προς τη διάρκεια και τις διαδικασίες της αναβολής της ημερομηνίας και αύριο πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου για το θέμα αυτό οι πρέσβεις των 27 χωρών-μελών στην ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βιέννη, υπό συζήτηση είναι μία αναβολή της εξόδου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, γιατί την ημερομηνία αυτή πρότεινε και το ίδιο το βρετανικό Κοινοβούλιο και η ίδια ημερομηνία προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει προτείνει επιπλέον μία γραπτή διαδικασία, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία μία επιπλέον σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

"Η Αυστρία συντονίζεται πολύ στενά με τους άλλους 26 εταίρους", τόνισε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, προσθέτοντας ότι η Βιέννη συμμετέχει πλήρως και θα υποστηρίξει κάθε συναίνεση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

estiasi-kafe-bar
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος της εστίασης τον Μάρτιο στην Αυστρία

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πιθανά βήματα χαλάρωσης για το νωρίτερο γύρω στην Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας να ασκεί πίεση για χαλαρώσεις νωρίτερα από αυτή την ημερομηνία.