ΓΔ: 815.1 -0.24% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γκρεμίζεται η μετοχή του Twitter, απογοητευτική η κερδοφορία

Κατακόρυφη πτώση ως και 20% πραγματοποίησε η μετοχή του Twitter καθώς τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν μόλις κατά 11%, έναντι 29% το δεύτερο τρίμηνο. Σε «neutral» από «buy» την υποβάθμισε η Goldman Sachs.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται το Twitter, το οποίο είδε τη μετοχή του να σημειώνει πτώση έως και 20% εξαιτίας των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Συγκεκριμένα, τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 11%, έναντι 29% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ το Twitter ανακοίνωσε κέρδη 17 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 823,7 εκατ. δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές της Wall Street προέβλεπαν 20 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 874 εκατ. δολάρια.

Ως επακόλουθο, η Goldman Sachs προέβη σήμερα σε υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής του Twitter.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, ο διεθνής επενδυτικός οίκος υποβάθμισε σε «neutral» από «buy» τη μετοχή, ενώ περιέκοψε την τιμή-στόχο στα 34 δολάρια από 52 προηγουμένως.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trump, usa, hpa
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ «δεν μας λείπει στο Twitter», δηλώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Στην ερώτηση αν ο Μπάιντεν τάσσεται υπέρ της αναστολής λειτουργίας του λογαριασμού του προκατόχου του, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απάντησε: «Αυτήν την απόφαση την έλαβε το Twitter».