ΓΔ: 806.45 0.48% Τζίρος: 2.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:39:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios-emvolio-moderna
Φώτο: Shutterstock

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna και στις μεταλλάξεις του ιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας θα προχωρήσει και σε δοκιμές ενός «ενισχυτικού» του εμβολίου της κυρίως κατά της μετάλλαξης που εμφανίστηκε στη Ν. Αφρική.

Η Moderna Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 παρήγαγε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό στις εργαστηριακές δοκιμές εναντίον των νέων στελεχών του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 αναμένεται ότι θα προστατεύουν από τα στελέχη του ιού που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Moderna ανακοίνωσε ωστόσο ότι θα δοκιμάσει ένα ενισχυτικό του εμβολίου κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής σε προκλινικές δοκιμές για να διαπιστώσει αν έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό για την ενίσχυση των αντισωμάτων κατά της παραλλαγής αυτής και άλλων μελλοντικών παραλλαγών.

Μολονότι όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις που ανακαλύφθηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική επειδή πιστεύουν ότι είναι ικανές να αλλάξουν σημαντικές λειτουργίες του ιού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
ΔΙΕΘΝΗ

Πολύ σπάνιες οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια του κορονοϊού

Η αναφυλαξία είναι μία σοβαρή και δυνητικά απειλητική αντίδραση του οργανισμού σε έναν αλλεργιογόνο παράγοντα, που μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά. Τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν και για τα δύο εμβόλια Pfizer/BioNTech και Modern.
Moderna, embolio, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

«Ναι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Moderna

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που λαμβάνει το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές αρχές για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Προηγήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech.
Moderna, embolio, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιο της Moderna

Η έγκριση ενός δεύτερου εμβολίου, έπειτα από εκείνο των Pfizer-BioNTech, θα δώσει ώθηση στις εκστρατείες εμβολιασμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται πολύ πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή το Ισραήλ.