ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Σήμερα το πρωί αναμένεται η παραίτηση του Τζ. Κόντε στην Ιταλία

Στόχος του Ιταλού πρωθυπουργού είναι να λάβει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ματαρέλα, με πιθανή στήριξη και μέρους του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να κάνει γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί, σήμερα το πρωί, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, ο Κόντε, όπως διαρρέει, θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του στον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στόχος του Ιταλού πρωθυπουργού είναι να λάβει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ματαρέλα, με πιθανή στήριξη και μέρους του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι, όπως και ορισμένων βουλευτών και γερουσιαστών που ανήκουν στο κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. λόγω αυξημένων δαπανών

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. ευρώ λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας σε άμυνα και ενέργεια. Εκφράζει την ελπίδα να μην αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, εκτός Ιταλίας, αναπτύσσονται

Η Corriere della Sera σημειώνει πως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα βρίσκονται σε ανάπτυξη, εκτός της Ιταλίας. Η Ελλάδα και άλλες χώρες βελτίωσαν οικονομικούς δείκτες, μείωσαν ανεργία και χρέος.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επιβεβαίωση δημοσιονομικής ευελιξίας για ενέργεια σε Ελλάδα & Ιταλία

Η Κομισιόν παρέλαβε επιστολές από Μητσοτάκη και Μελόνι, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του κόστους ενέργειας, με διατήρηση, όμως, της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έλλειψη κρατικών κονδυλίων για έργα αποκατάστασης

Ο Ιταλός υπ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το κράτος δεν έχει πια πόρους για όλες τις ανακατασκευές μετά από καταστροφές. Η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση ώστε να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια οι ζημιές.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία καταδικάζει τρεις για Ρετζένι, όχι την Αίγυπτο, λέει ο ΥΠΕΞ

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση Ταγιάνι για τη δίκη Ρετζένι, με τρία στελέχη αιγυπτιακών υπηρεσιών να καταδικάζονται ερήμην. Αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει για τις κινήσεις προς έκδοσή τους από την Αίγυπτο.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Ουμπέρτο Πίτσι, τελευταίος «παπαράτσι» της Ντόλτσε Βίτα

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε ο Ιταλός φωτογράφος Ουμπέρτο Πίτσι, γνωστός για τη δράση του ως «παπαράτσι» στη χρυσή εποχή της «Ντόλτσε Βίτα». Έγινε διάσημος απαθανατίζοντας διάσημους της Ρώμης και αργότερα πολιτικές προσωπικότητες.