ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο 3,5% έφθασε η συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας το 2020 

Στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 4%, χαμηλότερα από το 4,3% που είχαν εκτιμήσει, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές.

Αρκετά καλή πορεία, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, ακολούθησε η αμερικανική οικονομία για το σύνολο του περασμένου έτους καθώς η συρρίκνωσή της περιορίστηκε στο 3,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπ. Εμπορίου της χώρας. 

Για το δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε στο 4%, χαμηλότερα από το 4,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Η αμερικανική οικονομία είχε εισέλθει σε ύφεση τον Φεβρουάριο του 2020 έναν μήνα πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακηρύξει ως πανδημία τον κορονοϊό, ενώ δέχθηκε σκληρό πλήγμα στο β’ τρίμηνο με συρρίκνωση 31,4% αλλά κατόρθωσε να ανακάμψει κατά 33,4% στο γ’ τρίμηνο του έτους. 

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν στο 68% της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύθηκαν 24,% στο δ’ τρίμηνο, με τις ιδιωτικές επενδύσεις να αυξάνονται 25,3%, ενώ οι κρατικές επενδύσεις και δαπάνες υποχώρησαν 1,2%. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, apolimansi
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη προβληματίζει τις ΗΠΑ

Η νέα παραλλαγή, που έχει ορισμένες ομοιότητες με την πιο μεταδοτική νοτιοαφρικανική παραλλαγή έχει εμφανιστεί, ανεξάρτητα, σε πολλά μέρη του κόσμου, μία ένδειξη πως παρέχει στον κορονοϊό σημαντικό πλεονέκτημα.
ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια

Νέες μελέτες τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο κατά πόσο η παραλλαγή της Καλιφόρνια αποτελεί όντως πηγή ανησυχίας ή όχι, που θα έλθει να προστεθεί σε άλλες παραλλαγές.