ΓΔ: 882.72 0.54% Τζίρος: 21.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σημαντική επιτυχία της Ινδίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων έχει περίπου 170.000 ενεργά περιστατικά κορονοϊού και έχει ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο ποσοστά θνητότητας.

Η Ινδία ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό ενεργών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού εδώ και επτά μήνες, ένα χρόνο μετά την επιβεβαίωση του πρώτου περιστατικού Covid-19 στη χώρα. Προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επέβαλε πανεθνικό lockdown στον πληθυσμό του 1,3 δισεκατ. κατοίκων στα τέλη Μαρτίου.

Το lockdown, στο πλαίσιο του οποίου απαγορεύθηκαν οι εγχώριες μετακινήσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό και έκλεισαν εργοστάσια, σχολεία, γραφεία και μη απαραίτητα καταστήματα, γονάτισε την οικονομία της Ινδία, που αναμένεται να καταγράψει συρρίκνωση 7,7% για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Πριν από ένα χρόνο, φοιτητής από το νότιο κρατίδιο της Κεράλα βρέθηκε θετικός στην COVID-19, επιστρέφοντας στην Ινδία από την Ουχάν της Κίνας, το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας. Η κυβέρνηση άρχισε τη χαλάρωση του lockdown τον Ιούνιο. Η Ινδία κατέγραφε λιγότερα κρούσματα έως τον Απρίλιο του 2020 αλλά από τον Μάιο και ύστερα ο αριθμός των περιστατικών άρχισε να αυξάνεται και έφθασε στο αποκορύφωμά του στα μέσα Σεπτεμβρίου, κοντά στα 100.000 ημερήσια κρούσματα.

Ο ρυθμός μόλυνσης έχει επιβραδυνθεί σημαντικά από τον Σεπτέμβριο και είναι μικρότερος από τα 20.000 και πλέον περιστατικά κάθε μέρα στην αρχή του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας. Η Ινδία έχει περίπου 170.000 ενεργά περιστατικά COVID-19, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Ιούνιο του 2020. Η χώρα έχει ανακοινώσει 10,7 εκατ. μολύνσεις και 154.147 θανάτους --ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο ποσοστά θνητότητας, το οποίο εν μέρει αποδίδεται στη σχετικά νεαρή ηλικία των κατοίκων της.

Η χώρα έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και --με το πιθανώς πραγματικό ποσοστό μολύνσεων να είναι ακόμα υψηλότερο-- εκτιμάται, σύμφωνα με μελέτη, ότι κάποιες περιοχές της Ινδίας έχουν ήδη επιτύχει ανοσία της αγέλης.

Η Ινδία ξεκίνησε το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού της στις 16 Ιανουαρίου με τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας, ενώ στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατ. άνθρωποι έως τον Ιούλιο-Αύγουστο. Στις δύο πρώτες εβδομάδες της εμβολιαστικής εκστρατείας, η πολυπληθέστερη μετά την Κίνα χώρα στον κόσμο έχει εμβολιάσει περίπου 3,5 εκατ. υγειονομικούς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων ατόμων στην Ινδία

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου. Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 2.600 θάνατοι και 114.460 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ινδία

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι θάνατοι έφτασαν τους 270.000 στην Ινδία σχεδόν 24,7 εκατ. κρούσματα

Πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι οι αριθμοί που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα. Κι αυτό παρά το ότι μόνο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πάνω από 24.000 θανάτους και κάπου 2 εκατ. μολύνσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Συνεχής η αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και θανάτων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 230.168, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Άντονι Φάουτσι: Η Ινδία χρειάζεται lockdown πολλών εβδομάδων

«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.