ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Pixabay

Στα 22,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημοσιονομικό κενό της Αυστρίας

Μέσα στο 2020, από τον προϋπολογισμό υπήρξαν συνολικά 28 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκ των οποίων 20,8 δισ. καταβλήθηκαν ή προβλέφθηκαν ως φορολογική ελάφρυνση, και έως τώρα πάνω από 31 δισ. έχουν εκταμιευτεί ή έχουν εγκριθεί.

Ένα κενό 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε η κρίση του κορονοϊού στην Αυστρία, παρουσιάζουν οι αριθμοί στον απολογισμό για τον Δεκέμβριο που παρουσίασε το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο το 2020 τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,4% σε σύγκριση με το 2019, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 22%, με πάνω από 31 δισεκατομμύρια ευρώ να έχουν εκταμιευτεί επί του παρόντος ή να είναι νομικά δεσμευμένα για μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα απασχολούν την κοινωνική και οικονομική μας ζωή για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι σαφώς αισθητές από την άποψη του προϋπολογισμού, μέχρι στιγμής, η κρίση έχει αφήσει μια τρύπα 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, τα έσοδα ανέρχονται σε 73,6 δισεκατομμύρια ευρώ, οι δαπάνες σε 96,1 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γκέρνοντ Μπλιούμελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο 2020, από τον προϋπολογισμό υπήρξαν συνολικά 28 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εκ των οποίων 20,8 δισεκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν ή προβλέφθηκαν με νομική δέσμευση ως φορολογική ελάφρυνση, και αυτή την στιγμή είναι πάνω από 31 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν εκταμιευτεί ή έχουν εγκριθεί.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από την αρχή υπήρξε τόσο μεγάλη εξυπηρέτηση όσο ήταν δυνατό και τόσο αυστηρή όσο ήταν απαραίτητο, και «οι πολίτες μπορούν να βασίζονται στο κράτος, όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά μέσα στο 2020, τη χρονιά της Covid».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το μέλλον της Ευρώπης και το κλίμα στο επίκεντρο Forum στην Αυστρία

Το Forum θα δώσει έμφαση στο μέλλον της Ευρώπης και τη χρηματοδότησή του, καθώς και στην κλιματική κρίση και την «πράσινη» ευκαιρία, ενώ φέτος φέρει τον τίτλο «Μετά την καταιγίδα, ένα όνειρο για την Ευρώπη».
austria-corona
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.