ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων το 2020 ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου διαμορφώθηκαν στα 113 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ανακοίνωνε ζημίες ύψους 201 εκατ. ευρώ, βάσει δημοσκόπησης της Reinitiv.

Η πολύ καλή πορεία της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής οδήγησε την κορυφαία γερμανική τράπεζα Deutsche Bank στην ανακοίνωση κερδών για το σύνολο του 2020, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου διαμορφώθηκαν στα 113 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ανακοίνωνε ζημίες ύψους 201 εκατ. ευρώ, βάσει δημοσκόπησης της Reinitiv. Σημειώνεται ότι το 2019 η τράπεζα είχε ανακοινώσει ζημίες 5,7 δια. ευρώ λόγω του κόστους του προγράμματος αναδιάρθρωσης. 

Στο δ’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ήταν 51 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημίες ύψους 325 εκατ. ευρώ. 

Ο κύκλος εργασιών από trading στις αγορές σταθερού εισοδήματος ενισχύθηκε 17% στα 1,38 δισ. ευρώ, με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου, Τζέιμς βον Μόλτκε να τονίζει ότι «το θετικό momentum συνεχίζεται. Στη μονάδα επενδυτικής υπάρχουν θετικές ενδείξεις και τις πρώτες εβδομάδες του 2021 γεγονός που είναι ενθαρρυντικό για τις γενικότερες προοπτικές».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πραγματοποιώντας ρεκόρ η Deutsche Bank ανακοίνωσε κέρδη 692 εκατ. ευρώ

Για πρώτη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέγραψε κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ισχυρό «όπλο» αποδείχθηκαν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της με τα έσοδα να εκτινάσσονται κατά 166%.