ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
bitcoin, kryptonomismata, texnologia
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Η αστυνομία κατάσχεσε bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ

Bitcoin αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκε στη Γερμανία από τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτά δεν είναι δυνατή, καθώς ο ένοχος αρνείται να γνωστοποιήσει τον κωδικό

Γερμανοί εισαγγελείς κατάσχεσαν από έναν απατεώνα, bitcoin αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν μπορούν να τα ξεκλειδώσουν γιατί εκείνος δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση και έκτοτε εκτίει την ποινή του, κρατώντας το στόμα του κλειστό παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας να σπάσουν τον κωδικό και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πάνω από 1.700 bitcoin, ανέφερε εισαγγελέας στη βαυαρική πόλη Κέμπτεν.

«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μίρερ σήμερα στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει».

Το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως ‘ψηφιακό πορτοφόλι’, το οποίο διασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί για την αποκρυπτογράφηση προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι.

Ο απατεώνας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των δύο ετών για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin.

Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε ένα μέρος μόνο από αυτό που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Σήμερα, η τιμή του κινούνταν στα 37.577 δολάρια, σύμφωνα με ιστοσελίδα κρυπτονομισμάτων Coindesk.

Οι εισαγγελικές αρχές σε κάθε περίπτωση έχουν διασφαλίσει ότι ο άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα αυτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη εργασίας χέρια
ΔΙΕΘΝΗ

Η O2 Telefónica προχωρά σε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία

Η O2 Telefónica Γερμανίας ετοιμάζει εκτεταμένες απολύσεις στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Συζητούνται περικοπές περίπου 1.000 θέσεων από τους 6.820 εργαζόμενους της.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο εισαγγελέας Ουκρανίας: Δεν ευθύνεται το Κίεβο για τη δολιοφθορά Nord Stream

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας διέψευσε κάθε ανάμειξη της Ουκρανίας στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022 και πρότεινε κοινή έρευνα με τη Γερμανία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εμπλοκής Ουκρανών αξιωματούχων.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο προμηθεύεται πυραύλους Tomahawk από τις ΗΠΑ

Η Γερμανία θα αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Tomahawk, μετά την υπαναχώρηση των ΗΠΑ για δωρεάν εγκατάσταση. Ο Μερτς διαβεβαίωσε για συνέχιση ανάπτυξης ευρωπαϊκών όπλων και τόνισε τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 10 χρόνια φυλακή για τον θάνατο ελεγκτή τρένου

Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από δικαστήριο του Τσβαϊμπρίκεν ο 26χρονος Έλληνας για τον θάνατο ελεγκτή τρένου στη Γερμανία, μετά από καβγά για εισιτήριο. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την επίθεση και θα ασκήσει έφεση.