ΓΔ: 2056.39 1.02% Τζίρος: 208.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
bitcoin, kryptonomismata, texnologia
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Η αστυνομία κατάσχεσε bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ

Bitcoin αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκε στη Γερμανία από τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτά δεν είναι δυνατή, καθώς ο ένοχος αρνείται να γνωστοποιήσει τον κωδικό

Γερμανοί εισαγγελείς κατάσχεσαν από έναν απατεώνα, bitcoin αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν μπορούν να τα ξεκλειδώσουν γιατί εκείνος δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση και έκτοτε εκτίει την ποινή του, κρατώντας το στόμα του κλειστό παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας να σπάσουν τον κωδικό και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πάνω από 1.700 bitcoin, ανέφερε εισαγγελέας στη βαυαρική πόλη Κέμπτεν.

«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μίρερ σήμερα στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει».

Το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως ‘ψηφιακό πορτοφόλι’, το οποίο διασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί για την αποκρυπτογράφηση προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι.

Ο απατεώνας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των δύο ετών για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin.

Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε ένα μέρος μόνο από αυτό που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Σήμερα, η τιμή του κινούνταν στα 37.577 δολάρια, σύμφωνα με ιστοσελίδα κρυπτονομισμάτων Coindesk.

Οι εισαγγελικές αρχές σε κάθε περίπτωση έχουν διασφαλίσει ότι ο άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα αυτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική δέσμευση 1 δισ. ευρώ για τη βραζιλιάνικη προστασία δασών

Η Γερμανία δεσμεύτηκε να στηρίξει με 1 δισ. ευρώ το νέο ταμείο της Βραζιλίας για τα τροπικά δάση σε βάθος δεκαετίας, με στόχο την καταπολέμηση της αποψίλωσης, σύμφωνα με τη Μαρίνα Σίλβα στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Μπελέμ.
Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ αφαίρεσης υπηκοότητας σε υποστηρικτές Χαμάς ο Ντόμπριντ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας υποστήριξε την αφαίρεση ιθαγένειας από Σύρο που στηρίζει τη Χαμάς, τονίζοντας πως το μέτρο είναι αναγκαίο για όσους δεν σέβονται τις γερμανικές αξίες. Η Γερμανία αυστηροποιεί τους νόμους της για μετανάστες.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξοπλισμός Ουκρανίας με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Γερμανία θα ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία, παρέχοντας νέα συστήματα πυρός και επιπλέον 3 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς για να παραμείνει αξιόπιστη εταίρος.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υφυπουργό Πολιτισμού για σύγκρουση συμφερόντων

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υφυπουργό Βάιμερ για σύγκρουση συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι κατέχει το 50% του Ομίλου Weimer ενώ ρυθμίζει τα ΜΜΕ. Ο ίδιος αρνείται ανάμειξη, δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη διεύθυνση.