ΓΔ: 2038.25 -0.88% Τζίρος: 99.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:10:36
Φωτο: Shuuterstock

Υπέρ του Τραμπ τάσσεται ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων σε Γερουσία

Μετά τη δήλωση του Μιτς Μακόνελ είναι σχεδόν απόλυτα απίθανο να βρεθούν 17 Ρεπουμπλικάνοι να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ψηφίσει κατά της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ για την κατηγορία της «υποκίνησης σε εξέγερση», στέλνοντας ένα μήνυμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του, λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους του Μακόνελ φαίνεται ότι εξανεμίζονται οι λιγοστές ελπίδες που είχαν οι Δημοκρατικοί να καταδικάσουν τον Τραμπ, αφού μοιάζει πλέον ακόμη πιο απίθανο να βρεθούν οι 17 ψήφοι που χρειάζονται από τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 2/3 στη Γερουσία.

Ο Μακόνελ εξήγησε ότι θεωρεί ότι η Γερουσία δεν έχει τη δικαιοδοσία να δικάσει έναν πρώην πρόεδρο. «Δεδομένων αυτών των συμπερασμάτων, θα ψηφίσω υπέρ της απαλλαγής του», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ αλλάζει στρατηγική στα ανθρώπινα δικαιώματα με νέες οδηγίες

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί νέα γραμμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιορίζοντας την έμφαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα και DEI, ενώ ζητά από τις πρεσβείες να επικεντρώνονται στα “φυσικά δικαιώματα” και στις συστημικές διακρίσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Έτοιμος για συνάντηση με Τραμπ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάμι, δήλωσε έτοιμος για τη συνάντησή του με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως θα θέσει το ζήτημα του κόστους διαβίωσης και τα συμφέροντα της πόλης έναντι προσωπικών σχέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απειλή Τραμπ περί θανατικής ποινής σε Δημοκρατικούς

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε ως «σιχαμερή» την απειλή Τραμπ για θανατική ποινή σε Δημοκρατικούς βουλευτές. Κατηγόρησε επίσης τη «βίαιη και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου με ανάρτηση στο X και ανακοίνωση.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συναντηθώ αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο Νέας Υόρκης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι, εκπρόσωπο της αριστεράς και πολιτικό του αντίπαλο, για συζήτηση σχετικά με το κόστος ζωής.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.