Φώτο: Shutterstock

Η LVMH σε συζητήσεις για εξαγορά της Tiffany

Σε συζητήσεις βρίσκεται η LVMH για πιθανή εξαγορά της Tiffany & Co., μία συμφωνία που θα επιτρέψει στον γαλλικό όμιλο να εισωρήσει στην αμερικανική αγορά πολυτελών ειδών.

Eπιβεβαίωσε η LVMH, η ιδιοκτήτρια του Οίκου Louis Vuitton ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη εξαγορά της Tiffany & Co. με το Bloomberg να αναφέρει ότι ο γαλλικός όμιλος θα προσφέρει 120 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 14,5 δισ. δολάρια για την εξαγορά αυτή

Ωστόσο, οι Financial Times μεταδίδουν οτι η Tiffany θα απορρίψει την προσφορά αν και η τιμή που προσφέρεται είναι κατά 22% υψηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής της την Παρασκευή. Η μετοχή της Tiffani έχει κέρδη 22% φέτος, κλείνοντας στα 98,55 δολάρια την Παρασκευή με χρηματιστηριακή αξία 11,9 δισ. δολάρια. και υπολείπεται κατά πολύ του ρεκόρ των 139,5 δολαρίων τον Ιούλιο του 2018.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η συφωνία θα είναι μία μεγάλη κίνηση για τον Bernard Arnault, ιδρυτή και πρόεδρο της LVMH που επιδιώκει να εισχωρήσει στην αμερικανική αγορά πολυτελών ειδών και θα προσθέσει ένα ακόμα ισχυρό brand στον όμιλό του που κατέχει επίσης τις μάρκες Bulgari και Givency, τα ρολόγια Hublot, τα καταστήματα Sephora και την σαμπάνια Dom Perignon. Ο τίτλος της LVMH έκλεισε 1% υψηλότερα. Εχει κέρδη 50% φέτος και κεφαλαιοποίηση 215 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ποιοι είναι οι οκτώ υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του ΠΟΕ

Με τρεις από τους έξι προηγούμενους γενικούς διευθυντές να προέρχονται από την Ευρώπη και τους άλλους από την Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία, αυξάνονται οι πιέσεις να επιλεγεί επικεφαλής από χώρα της Αφρικής.
Italia-Milano
ΔΙΕΘΝΗ

Μείωση της καταναλωτικής ζήτησης στην Ιταλία κατά 29,4% τον Μάιο

Σε ότι αφορά το ΑΕΠ της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τέλος, η Ιταλική Εμπορική Ένωση Confcommercio εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση του 21,9% σε ετήσια βάση και του 17,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.