ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η LVMH σε συζητήσεις για εξαγορά της Tiffany

Σε συζητήσεις βρίσκεται η LVMH για πιθανή εξαγορά της Tiffany & Co., μία συμφωνία που θα επιτρέψει στον γαλλικό όμιλο να εισωρήσει στην αμερικανική αγορά πολυτελών ειδών.

Eπιβεβαίωσε η LVMH, η ιδιοκτήτρια του Οίκου Louis Vuitton ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη εξαγορά της Tiffany & Co. με το Bloomberg να αναφέρει ότι ο γαλλικός όμιλος θα προσφέρει 120 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 14,5 δισ. δολάρια για την εξαγορά αυτή

Ωστόσο, οι Financial Times μεταδίδουν οτι η Tiffany θα απορρίψει την προσφορά αν και η τιμή που προσφέρεται είναι κατά 22% υψηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής της την Παρασκευή. Η μετοχή της Tiffani έχει κέρδη 22% φέτος, κλείνοντας στα 98,55 δολάρια την Παρασκευή με χρηματιστηριακή αξία 11,9 δισ. δολάρια. και υπολείπεται κατά πολύ του ρεκόρ των 139,5 δολαρίων τον Ιούλιο του 2018.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η συφωνία θα είναι μία μεγάλη κίνηση για τον Bernard Arnault, ιδρυτή και πρόεδρο της LVMH που επιδιώκει να εισχωρήσει στην αμερικανική αγορά πολυτελών ειδών και θα προσθέσει ένα ακόμα ισχυρό brand στον όμιλό του που κατέχει επίσης τις μάρκες Bulgari και Givency, τα ρολόγια Hublot, τα καταστήματα Sephora και την σαμπάνια Dom Perignon. Ο τίτλος της LVMH έκλεισε 1% υψηλότερα. Εχει κέρδη 50% φέτος και κεφαλαιοποίηση 215 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτά σύνορα με την Γερμανία παρά την πανδημία επιθυμεί η Γαλλία

Ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέφρασε την επιθυμία του να μην κλείσουν τα σύνορα με την Γερμανία εξαιτίας της εμφάνισης μεταλλαγμένων στελεχών κορονοϊού σε πόλη κοντά στα σύνορα.
ΔΙΕΘΝΗ

Συρρίκνωση 6,5% του ΑΕΠ της Σιγκαπούρης εξαιτίας της πανδημίας

Η Σιγκαπούρη που αποτελεί δείκτη-κλειδί για την υγεία του παγκόσμιου εμπορίου αν και υπέστη βαρύ πλήγμα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το χτύπημα ωστόσο ήταν μικρότερο από ότι υπολογιζόταν στην αρχή.
brexit-johnson-europe-ursula
ΔΙΕΘΝΗ

Στο φως η συμφωνία για το Brexit, θολό τοπίο για τις τράπεζες

Η περιορισμένου εύρους συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ αποτρέπει την επιβολή δασμών και ποσοστώσεων στο εμπόριο αλλά αφήνει ένα μεγάλο κενό σε σχέση με τις δραστηριότητες του τραπεζικού τομέα.