ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Irak-protest
Shutterstock

Ιράκ: Εκλογές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ ζητάει ο ο Σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σαντρ

Την διεξαγωγή έκτακτων κοινοβουλευτικών εκλογών ζητάει ο Σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σαντρ ενώ ο στρατός του Ιράκ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Βαγδάτη από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 06:00 αύριο το πρωί.

Ο λαϊκιστής Σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σαντρ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό του Ιράκ Άντελ Άμπντουλ Μάχντι να ανακοινώσει την διεξαγωγή έκτακτων κοινοβουλευτικών εκλογών, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ και χωρίς την συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ.

Το πολιτικό κόμμα του Σαντρ ήρθε πρώτο στις εκλογές του 2018 και βοήθησε στην συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού του Άμντουλ Μάχντι, δήλωσε το Σάββατο ότι πηγαίνει στην αντιπολίτευση, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαδηλωτών κατά της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας ενώ ο στρατός του Ιράκ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Βαγδάτη από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 06:00 αύριο το πρωί και «μέχρι νεωτέρας» σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ