ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισπανία: Πακέτο 11 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το σχέδιο θα περιλαμβάνει «κούρεμα» για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόσθετο πακέτο 11 δισεκ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους με στόχο να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σάντσεθ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου είναι ακόμα υπό συζήτηση με την Τράπεζα της Ισπανίας και του τραπεζικού κλάδου, θα περιλαμβάνει ‘κούρεμα’ για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε απλά να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο.

Η Ισπανία είναι μια τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες με πάνω από 3 εκατ. κρούσματα και περισσότερους από 68.000 θανάτους, αν και η συχνότητα του κορωνοϊού έχει μειωθεί κάτω από 250 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους – χθες, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Η εξαρτώμενη από τον τουρισμό οικονομία κατέγραψε συρρίκνωση ρεκόρ 11% πέρυσι, με την ανεργία να αυξάνεται στο 15,5%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 στους 10 θα χρησιμοποιούσαν διαβατήριο υγείας για να ταξιδέψουν

Πάνω από το 35% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών υγειονομικών δεδομένων τους ή για έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου σχετικά με το πού θα κοινοποιούνται αυτά.
ΔΙΕΘΝΗ

Mειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο.