ΓΔ: 2104.36 1.92% Τζίρος: 258.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:43
Σάντσεθ
Φώτο: Shutterstock

Ισπανία: Πακέτο 11 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το σχέδιο θα περιλαμβάνει «κούρεμα» για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόσθετο πακέτο 11 δισεκ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους με στόχο να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σάντσεθ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου είναι ακόμα υπό συζήτηση με την Τράπεζα της Ισπανίας και του τραπεζικού κλάδου, θα περιλαμβάνει ‘κούρεμα’ για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε απλά να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο.

Η Ισπανία είναι μια τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες με πάνω από 3 εκατ. κρούσματα και περισσότερους από 68.000 θανάτους, αν και η συχνότητα του κορωνοϊού έχει μειωθεί κάτω από 250 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους – χθες, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Η εξαρτώμενη από τον τουρισμό οικονομία κατέγραψε συρρίκνωση ρεκόρ 11% πέρυσι, με την ανεργία να αυξάνεται στο 15,5%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έγκριση πακέτου στήριξης 5 δισ. ευρώ για τον πόλεμο στο Ιράν

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, περιλαμβάνοντας μεγάλες μειώσεις φόρων σε ενέργεια και καύσιμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πολλοί παράγοντες οδήγησαν στη μεγάλη βλάβη του δικτύου το 2025

Η διακοπή ρεύματος στην Ιβηρική τον Απρίλιο 2025 αποδόθηκε σε συνδυασμό πολλαπλών παραγόντων και όχι σε μία αιτία, σύμφωνα με επιτροπή ειδικών, που μίλησε για μια «τέλεια καταιγίδα» που οδήγησε στο μπλακ άουτ.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Αποχώρηση 300 Ισπανών στρατιωτών από το Ιράκ λόγω πολέμου

Η Ισπανία αποσύρει άμεσα τους στρατιώτες της από το Ιράκ λόγω της έντασης στην περιοχή, όπως δήλωσε η υπουργός Άμυνας. Ήδη μια μονάδα ειδικών δυνάμεων μετεγκαταστάθηκε καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει τα καθήκοντά της.
Ευρωπαίος αξιωματούχος και Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Θ. Δαβάκη στην Ισπανία – Συνάντηση με την Amparo Valcarce

Ο Θανάσης Δαβάκης επισκέπτεται τη Μαδρίτη για συνάντηση με την Ισπανίδα υφυπουργό Άμυνας. Θα συζητήσουν τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, κοινές προτεραιότητες σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και ανάπτυξη τεχνολογικών προγραμμάτων.