ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εκτός κούρσας για την ηγεσία του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου

Πλέον τη θέση διεκδικούν  ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Ματίας Κόρμαν και η πρώην επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ από τη Σουηδία.

Την αποχώρησή της από τη διεκδίκηση της θέσης του γενικού γραμματέα  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, πάντως, βρέθηκε μία ανάσα από την κατάκτηση της θέσης. 

Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter αναφέρει ότι «αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ σε μία προσπάθεια να διευκολύνω τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνεχή εμπιστοσύνη και στήριξή του. Επίσης εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όλα τα κράτη – μέλη στήριξαν την υποψηφιότητά μου και με έφεραν στην τρίτη θέση».

Όπως είχε επισημάνει και ο Επίμονος Κηπουρός στα μέσα Φεβρουαρίου η υποψηφιότητα της κας Διαμαντοπούλου «περπάτησε» αρκετά αλλά φθάνοντας στην τελική ευθεία δεν είχε τόση υποστήριξη όσο οι δύο άλλοι συνυποψήφιοί της. 

Πλέον τη θέση διεκδικούν  ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Ματίας Κόρμαν και η πρώην επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ από τη Σουηδία, με την όλη διαδικασία να αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου, ενώ ο νέος γενικός γραμματέας θα αναλάβει, επίσημα, τα καθήκοντά του τον Ιούνιο.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ενίσχυση συνεργασίας του Πεκίνου με τον ΟΟΣΑ σε ζητήματα φορολογίας

Η Κίνα και ο ΟΟΣΑ θα υποστηρίξουν από κοινού, την παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία. Οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν τη συλλογή φόρων.
ΔΙΕΘΝΗ

Αν. Διαμαντοπούλου: Πολύ σημαντικός ο ρόλος του ΟΟΣΑ μετά την πανδημία

Η υποψήφια για τη θέση του ΓΓ του διεθνούς οργανισμού σε συνέντευξή της στο Bloomberg αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θα πρέπει να υπάρξουν σε διεθνές επίπεδο για τη μετά - κορονοϊό εποχή.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Ακόμα 6 - 12 δύσκολοι μήνες μπροστά μας - Με εμπόδια η ανάκαμψη

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ πρέπει να αναμένουμε «δύσκολη» ανάκαμψη για μεγάλες και μικρές οικονομίες ενώ και η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε για μία νέα «χαμένη δεκαετία» με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και δυσκολίες στην αγορά εργασίας.