ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΕΚΤ: Η οικονομία θα μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης μετά το φθινόπωρο

O απερχόμενος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας, ερωτηθείς για το πότε η ΕΚΤ θα μπορέσει να μειώσει τις έκτακτες αγορές ομολόγων, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο όταν επιστρέψει η ανάκαμψη.

Η οικονομία της Ευρωζώνης δεν θα εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης πριν το φθινόπωρο, δήλωσε ο απερχόμενος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας Βίτας Βασιλιάουσκας.

Ερωτηθείς για το πότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορέσει να μειώσει τις έκτακτες αγορές ομολόγων, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο όταν η ανάκαμψη είναι σε τροχιά και η οικονομία έχει βγει από τη μηχανική υποστήριξη.

«Το σημείο καμπής θα είναι όταν δούμε ξεκάθαρα ότι η ανάπτυξη επανέρχεται και η οικονομία αναπνέει μόνη της», σημείωσε ο Βασιλιάουσκας που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. «Είναι δύσκολο να το δούμε αυτό πριν το φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένουν οι Γερμανοί δικαστές: Καλή για την Ευρώπη η απόφασή μας για ΕΚΤ

Η απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου λέει πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρέπει να ελέγχει περισσότερο και ενισχύει τους δεσμούς της Ευρώπης με τον νόμο, αναφέρει ο πρόεδρος του οργάνου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η απάντηση της Κομισιόν στο Γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο

Απάντησε στην απόφαση των Γερμανών δικαστικών ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τονίζοντας πως οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ είναι δεσμευτικές απέναντι σε όλες τις εθνικές δικαστικές Αρχές.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κρούσμα κοροναϊού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, άσκηση ετοιμότητας από την ΕΚΤ

Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα κοροναϊού και οι 46 υπάλληλοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Από το σπίτι θα εργαστούν 3.500 υπάλληλοι της ΕΚΤ.