ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Αίγυπτος: Οκτώ νεκροί από κατάρρευση δεκαώροφου κτιρίου στο Κάιρο

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτίρια και να διαπιστώσει εάν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Σε τουλάχιστον οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση δεκαώροφου κτιρίου που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κάιρο, στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Γκεσρ Σουέζ, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Οι τραυματίες μετριούνται στους 29 μέχρι τώρα.

Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Τα ξημερώματα, αρχές ασφαλείας διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, των οποίων όμως οι γονείς αγνοούνται.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτίρια και να διαπιστώσει εάν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπαδοί πανηγυρίζουν γκολ
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Νιγηρία στη δεύτερη θέση στα νοκ άουτ

Με πρωταγωνιστή τον Λούκμαν, η Νιγηρία νίκησε 3-2 την Τυνησία και έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται στα νοκ άουτ του Κόπα Άφρικα. Ο Δ' όμιλος παραμένει ανοιχτός μετά τη νίκη του Μπενίν και το 1-1 Σενεγάλης-Κονγκό.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ πρώτο κράτος που αναγνωρίζει τη Σομαλιλάνδη, έντονες αντιδράσεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης ως ανεξάρτητου κράτους, προκαλώντας αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις της Σομαλίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και του Τζιμπουτί.
διάδρομος φυλακής Νιγρίτας
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Οριστική καταδίκη σε 5 χρόνια φυλάκιση για γνωστό οικονομολόγο

Ο οικονομολόγος και επικριτής του καθεστώτος Άμπντελ Χάλικ Φαρούκ καταδικάστηκε οριστικά σε ποινή πέντε ετών φυλάκισης από αιγυπτιακό εφετείο, λόγω διασποράς ψευδών ειδήσεων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Αμπντελάτι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου, συζητώντας για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας, περιφερειακές εξελίξεις και την ανάγκη άμεσης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Επικυρώθηκε ποινή 5 ετών για γνωστό οικονομολόγο σε έφεση

Ο οικονομολόγος και επικριτής του καθεστώτος Άμπντελ Χάλικ Φαρούκ καταδικάστηκε οριστικά σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μετά την έφεσή του, λόγω άρθρων που άσκησαν κριτική στην οικονομική πολιτική της Αιγύπτου.