ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σ. Αραβία: Το Ριάντ ρίχνεται στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Στο πλαίσιο της «Πράσινης Πρωτοβουλίας για την Μέση Ανατολή», το σουνιτικό βασίλειο σχεδιάζει να φυτέψει 40 δισεκατομμύρια επιπλέον δέντρα σε συνεργασία με άλλες αραβικές χώρες.

Η Σαουδική Αραβία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, παρουσίασε χθες Σάββατο ένα φιλόδοξο σχέδιο που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φύτευση δισεκατομμυρίων δέντρων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η «Πράσινη Πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας» σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2, αυξάνοντας το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατανάλωση ενέργειας σε 50% έως το 2030, τόνισε ο πανίσχυρος πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γνωστός και με τα αρχικά του ονόματός του «MbS».

Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί επίσης να φυτέψει δέκα δισεκατομμύρια δέντρα στην επικράτειά της μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, πρόσθεσε ο μπιν Σαλμάν σε μια ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Στο πλαίσιο της «Πράσινης Πρωτοβουλίας για την Μέση Ανατολή», το σουνιτικό βασίλειο σχεδιάζει να φυτέψει 40 δισεκατομμύρια επιπλέον δέντρα σε συνεργασία με άλλες αραβικές χώρες, δήλωσε ο MbS.

«Το βασίλειο, η περιοχή και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω και πολύ πιο γρήγορα στην μάχη τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της χώρας. «Απορρίπτουμε το λάθος δίλημμα μεταξύ διατήρησης της οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει πώς θα προχωρήσουν οι αρχές στη φύτευση τόσων δέντρων και, στη συνέχεια, τη φροντίδα τους, σε μια περιοχή κυρίως ερήμου με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους.

Αυτό το νέο σχέδιο είναι μέρος του «Οράματος 2030» (Vision 2030), του φιλόδοξου προγράμματος επενδύσεων σε τομείς βιομηχανίας, υποδομών και υπηρεσιών που αποσκοπούν στη διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, που εξαρτάται από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: 216 εκατ. «μετανάστες» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το ινστιτούτο με έδρα την Ουάσιγκτον προέβλεπε το 2018, 143 εκατ. «κλιματικούς μετανάστες» έως το 2050 για την υποσαχάρια Αφρική, τη νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική. Σήμερα, ο αριθμός μεγαλώνει.
USA-flag-Irak
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο για την 11η Σεπτεμβρίου

Οι οικογένειες περίπου 2.500 από αυτούς που σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι που τραυματίστηκαν, έχουν προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας διεκδικώντας δισεκατομμύρια δολάρια.