ΓΔ: 873.45 -0.38% Τζίρος: 15.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:51:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Σ. Αραβία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για προστασία του περιβάλλοντος

Η μια πρωτοβουλία του Βασιλείου αποσκοπεί να φυτεύονται 40 δισεκατομμύρια δέντρα στη Μέση Ανατολή σε συνεργασία με άλλες χώρες του Κόλπου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Δύο πρωτοβουλίες, την «Πράσινη Σαουδική Αραβία» και «Πράσινη Μέση Ανατολή», με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία των μελλοντικών γενεών, αυξάνοντας το επίπεδο κάλυψης της βλάστησης, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καταπολεμώντας τη ρύπανση και διατηρώντας τη θαλάσσια ζωή ανακοίνωσε ο διάδοχος του θρόνου, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και υπουργός Αμύνης, πρίγκηπας Μουχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαουντ.

Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων στην περιοχή που υφίσταται υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλές βροχοπτώσεις, υψηλά κύματα σκόνης και ερημοποίηση.

Αυτές οι δύο πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνουν μια σειρά φιλόδοξων στόχων, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης 10 δισεκατομμυρίων δέντρων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αύξηση του ποσοστού προστατευόμενων περιοχών, προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος και προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω ανανεώσιμων πηγών διά μέσω ενεργειακών έργων και καθαρών τεχνολογιών υδρογονανθράκων.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία αποσκοπεί να φυτεύονται 40 δισεκατομμύρια δέντρα στη Μέση Ανατολή σε συνεργασία με «αδελφές» χώρες στο Συμβούλιο Συνεργασίας των Χωρών του Κόλπου, τη Μέση Ανατολή, φιλικές χώρες και εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς. Το Βασίλειο θα πραγματοποιήσει ετήσια σύνοδο κορυφής φέροντας τον τίτλο «Πράσινο Μέση Ανατολή».

Οι εν λόγω δύο πρωτοβουλίες βασίζονται στον πρωτοποριακό ρόλο του Βασιλείου σε κοινά διεθνή ζητήματα και ως συνέχεια των προσπαθειών του για την προστασία του πλανήτη κατά την προεδρία της G20 πέρυσι, για την οποία εκδόθηκε μανιφέστο για το περιβάλλον. Οι δύο πρωτοβουλίες υποστηρίζουν επίσης τις μεγάλες προσπάθειες του Βασιλείου για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων σύμφωνα με το Όραμα 2030.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία από το ιστορικό ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Στοιχεία από πυρήνες πάγου δείχνουν ότι τα σημερινά επίπεδα διοξειδίου είναι τα υψηλότερα των τελευταίων τουλάχιστον 800.000 ετών. Δύο βαθμούς πάνω η θερμοκρασία της γης από την Βιομηχανική Επανάσταση.
athens_lockdown
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε παγκοσμίως η ατμοσφαιρική ρύπανση το 2020 λόγω του lockdown

«Πρωτόγνωρη αλλά και προσωρινή» χαρακτηρίζει το Κέντρο Ερευνών για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα, τη μείωση που καταγράφηκε την περασμένη χρονιά όσον αφορά την υπερβολική ατμοσφαιρική ρύπανση.