ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
embolio, embolia
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι οίκοι Αρμάνι και Prada ενισχύουν τους εμβολιασμούς στην Ιταλία

Το θέατρο του οίκου Armani που χρησιμοποιείται για τις επιδείξεις μόδας και τα κεντρικά γραφεία του οίκου Prada θα τεθούν στη διάθεση των αρχών για να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην εκστρατεία εμβολιασμού στην Ιταλία συμφώνησαν να βοηθήσουν οι διεθνείς οίκοι μόδας Giorgio Armani και Prada. Όπως ανακοίνωσαν ο όμιλος Armani θα επιτρέψει τη διεξαγωγή εμβολίων στο Armani / Teatro στο Μιλάνο, που σχεδιάστηκε από τον Ταντάο Άντο.

Η χρήση του θεάτρου, γενικά της σκηνής για τις επιδείξεις μόδας του Ιταλού μόδιστρου Τζόρτζιο Αρμάνι θα βοηθήσει στη μείωση του μεγάλου φόρτου εργασίας στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και θα διασφαλίσει ότι οι χώροι τους θα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ιατρικής βοήθειας και φροντίδας, ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι υπάλληλοι του Armani, που συνολικά είναι πάνω από 3.000 στην Ιταλία, θα μπορούν να εμβολιαστούν σε εθελοντική βάση.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στη Λομβαρδία και θα ακολουθήσουν άλλες περιοχές της χώρας «μόλις γίνει εφικτό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. «Αυτή είναι μια από τις πρωτοβουλίες που υποστηρίζει έντονα ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος επιθυμεί να προστατεύσει και να υποστηρίξει τους υπαλλήλους του σε μια περίοδο που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την υγεία όλων» σημειώνεται.

Ο Πατρίτσιο Μπερτέλι, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Prada, γνωστοποίησε ότι, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, η εταιρεία «είναι πλήρως διαθέσιμη για να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία της υγείας των υπαλλήλων της έναντι της COVID-19». Κατά συνέπεια, όλα τα κεντρικά γραφεία και τα εργοστάσια του Prada στην Ιταλία θα χρησιμοποιηθούν για την εκστρατεία εμβολιασμού.

Ο Prada έχει υπολογίσει έναν πιθανό αριθμό περισσότερων από 3.000 ατόμων μόνο στην Τοσκάνη και τουλάχιστον 1.000 στο Μιλάνο που είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο - «σχετικοί αριθμοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση του βάρους του συστήματος υγείας τους επόμενους μήνες», κατέληξε ο Μπερτέλι.

Τεράστιο το πλήγμα για την ιταλική οικονομία από την πανδημία.

Το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας σκαρφάλωσε στο 9,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που επιβάρυνε την οικονομική δραστηριότητα και τα δημόσια οικονομικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat). Το 2019, το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στο 1,6% του ΑΕΠ.

Αυτή η αύξηση οφείλεται στη μείωση των φορολογικών εσόδων και την εκτόξευση των δαπανών του κράτους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που εφαρμόστηκαν για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία. Μόνο το τέταρτο τρίμηνο, το δημόσιο έλλειμμα ανήλθε στο 5,2% του ΑΕΠ.

Οι δαπάνες του ιταλικού κράτους το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9,8% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,9%, σύμφωνα με την Istat. Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που υπέστη σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2020. Το σοκ της επιδημίας στην ιταλική οικονομία, την τρίτη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, ήταν σοβαρό, με το ΑΕΠ να καταγράφει βουτιά 8,9% πέρυσι. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανήλθε στο ιλιγγιώδες επίπεδο του 155,6% του ΑΕΠ το 2020, συγκριτικά με 134,6% το 2019.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Έπεσαν οι υπογραφές για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Ιταλία

Το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο ελπίζει πως 10 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V θα μπορούν να παραχθούν στην Ιταλία ως το τέλος του έτους, ενώ η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δυσαρέσκεια για το μπλόκο της ΕΕ στα εμβόλια της AstraZeneca

Ο μηχανισμός που εγκρίθηκε από την ΕΕ επιτρέπει στις εθνικές αρχές, σε διαβούλευση με την Κομισιόν, να εμποδίζουν τις εξαγωγές εμβολίων σε χώρες εκτός Ένωσης αν θεωρείται πως κάποια φαρμακευτική δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Για ποιο λόγο στην Ιταλία μπορεί να μην γίνουν εγκαίρως οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει υπάρξει από την ιταλική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες για το αν θα υπάρξει το αναγκαίο προσωπικό.