ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα λαμβάνει μέτρα για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση του εμπορίου

Οι πολιτικές αυτές, θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένες περιοχές να χαλαρώσουν τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ποσοτήτων και προϊόντων.

Το Πεκίνο θα παρουσιάσει 28 πολιτικές και μέτρα για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση και τη διευκόλυνση του εμπορίου στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εμπορίου Γουάνγκ Σοουέν.

Η κίνηση αυτή, έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση ενός κεντρικού σχεδίου το οποίο ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου του 2020 και έχει στόχο την εξέλιξη της Χαϊνάν σε ένα υψηλού επιπέδου λιμάνι ελεύθερου εμπορίου, με παγκόσμια επιρροή μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως δήλωσε ο ίδιος υφυπουργός.

Οι πολιτικές αυτές, θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένες περιοχές να χαλαρώσουν τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ποσοτήτων και προϊόντων, όπως, το αργό πετρέλαιο, το διυλισμένο πετρέλαιο και η ζάχαρη, αλλά και να ακυρώσουν τα συστήματα έκδοσης αδειών για εισαγωγές μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων, όπως σχεδιάζει το ίδιο υπουργείο.

Οι πολιτικές, θα συμπεριλάβουν τη βελτίωση υποστηρικτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων προειδοποίησης σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των εισαγωγών και των εξαγωγών, όπως επίσης, τις δυνατότητες επιτήρησης ταχείας επέμβασης, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Κίνας από την Ουάσιγκτον

H Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο που απαγορεύει την εισαγωγή στις ΗΠΑ πολλών προϊόντων που παρασκευάζονται στη Σιντζιάνγκ, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να σταματήσουν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας του Ουιγούρων.
alibaba, kina, tzak ma
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 2,8 δισ. δολ. στην Alibaba για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Ο όμιλος Alibaba κατηγορείται ότι αξιώνει την αποκλειστικότητα από τους εμπόρους που θέλουν να πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα του, αποφεύγοντας αντίπαλους ιστότοπους του διαδικτυακού εμπορίου.
ΔΙΕΘΝΗ

RCEP: Η μεγαλύτερη ένωση ελεύθερου εμπορίου στην Ασία

Η υπογραφή της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, σε σύνοδο στο Ανόι, χαρακτηρίζεται πλήγμα στην ένωση χωρών που προώθησε ο Μ. Ομπάμα και από την οποία αποχώρησε ο διάδοχος του Ν. Τραμπ το 2017.