ΓΔ: 888.41 -1.95% Τζίρος: 39.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:54:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Σε επιφυλακή η αστυνομία ενόψει συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς

Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά.

Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις που σχεδιάζουν μέλη αριστερών και δεξιών οργανώσεων.

Ενώ η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα "Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον", το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους του Βερολίνου, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά. Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας). Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εξαιρούνται από περιορισμούς οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Γερμανία

Στη Γερμανία έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι οι οποίοι δε θα χρειάζεται να πραγματοποιούν τεστ για να μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα και κομμωτήρια.
ΔΙΕΘΝΗ

Να επιταχύνει η Κομισιόν τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» ζητά ο Βέμπερ

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει πως η πρόταση της Κομισιόν για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» ήρθε πολύ αργά παρά τις πιέσεις που υπήρχαν από τον Ιανουάριο και τόνισε πως πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ενόψει τουριστικής περιόδου.
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί απειλούνται με έξωση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο Βερολίνο

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο Βερολίνο, εκτός του ότι θα δουν τα ενοίκια τους να εκτοξεύονται κατά 300 με 400 ευρώ τον μήνα, αλλά καλούνται και να πληρώσουν στους ιδιοκτήτες την διαφορά από τα κουρεμένα ενοίκια 5 μηνών.