ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Σε επιφυλακή η αστυνομία ενόψει συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς

Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά.

Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις που σχεδιάζουν μέλη αριστερών και δεξιών οργανώσεων.

Ενώ η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα "Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον", το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους του Βερολίνου, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά. Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας). Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σε περικοπή δαπανών προχωρούν οι πολίτες λόγω ανατιμήσεων

Σύμφωνα με έρευνα, το 44% των ερωτηθέντων πολιτών πρέπει να περιορίσει τα έξοδά του κάπως και το 23% να τα περιορίσει πολύ. Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί στη δική του περίπτωση καθόλου.
Nord Stream2-aerio-Mosxa-USA-kyroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέζει η Ρωσία τη Γερμανία για γρήγορη πιστοποίηση του Nord Stream 2

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ τόνισε ότι αν οι γερμανικές αρχές θέλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πιστοποίησης νωρίτερα από τις 8/1, αυτό θα είναι προς όφελος των τελικών καταναλωτών.