ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:02:24 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Saudi Aramco-Petrelaio
Shutterstock

Η επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε 30% τα κέρδη της Saudi Aramco

«Άλμα» πραγματοποίησε η καθαρή κερδοφορία της Saudi Aramco στο πρώτο τρίμηνο καθώς η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου οδηγεί στην πλήρη ανατροπή της περυσινής εικόνας που είχε διαμορφωθεί λόγω πανδημίας.

Αύξηση 30% σημείωσε η καθαρή κερδοφορία του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco στο πρώτο τρίμηνο καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη της πετρελαϊκής αγοράς, με τις τιμές πετρελαίου να ανεβαίνουν συνεχώς μετά την περυσινή κατάρρευση εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Η κερδοφορία της Saudi Aramco ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 17,24 δισ. δολάρια, παρά τη χαμηλότερη πετρελαϊκή παραγωγή τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, και διαμορφώθηκαν στα 21,7 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 16,6 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός, η κερδοφορία πλησίασε τα επίπεδα του α' τριμήνου 2019 που είχαν διαμορφωθεί στα 22,2 δισ. δολάρια. Επίσης, η Saudi Aramco διατήρησε το μέρισμα, με 18,8 δισ. δολάρια να πρόκειται να πληρωθούν κατά το α΄ και β΄ τρίμηνο. Οι ταμειακές ροές στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 18,3 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 15 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα κέρδη αντιπροσωπεύουν το δραματικά βελτιωμένο κλίμα για τις αγορές πετρελαίου, από το α΄ τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν η Aramco είχε ανακοινώσει πτώση 25% στο τρίμηνο, όταν αντιμετώπιζε τις πρώτες επιπτώσεις της πανδημίας και τη μείωση της ζήτησης παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Καλύψαμε γρήγορα τη ζήτηση πετρελαίου μετά τις επιθέσεις

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε ότι η Aramco κατάφερε να καλύψει γρήγορα την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον περασμένο Σεπτέμβριο. 
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα δράσης από Σαούδ. Αραβία για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

H επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του βασιλείου αποτελεί «πραγματικό τεστ για την παγκόσμια βούληση», δήλωσε σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας.