ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shuttertsock

Μικρή αύξηση 2% για τα έσοδα της Lufthansa στα 10,2 δισ. ευρώ

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 8% στα 1,3 δισ ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2019 από 1,4 την περασμένη χρονιά.

Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον η Lufthansa κατάφερε να κλείσει με προσαρμοσμένα EBIT 1,3 δισ ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2019, λίγο χαμηλότερα από τα 1,4 δισ ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρονικής περιόδου. Παράλληλα αν και η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με την αύξηση των εξόδων για τα καύσιμα κατά 171 εκατ ευρώ σε σχέση με τα επίπεδα του 2018 μόνο στο τρίτο τρίμηνο κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Οι αεροπορικές εταιρείες μπόρεσαν να μεταφράσουν την υψηλού επιπέδου ποιότητα τους και την ισχυρή θέση στην αγορά σε σταθερά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνει ο Κάρστεν Σποχρ (Carsten Spohr), Πρόεδρος του Διοικ. Συμβουλίου και Διευθ. Σύμβουλος της Lufthansa, και σημείωσε πως ο Όμιλος παραμένει κορυφαίος στην Ευρώπη και διατηρεί ένα σταθερό και σίγουρο στρατηγικό πλάνο.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υποστηρίχτηκαν από την συνεχομένη ενδυνάμωση των διαδρομών του Βόρειου Ατλαντικού ενώ μειώθηκαν τα κόστη των μονάδων, ειδικά της Network Airlines, που αναμένεται να δει τα μεγέθη της ενισχυμένα στα χειμερινά δρομολόγια της περιόδου 2019-2020 με την Eurowings να μειώνει την διαθεσιμότητά της. Με αυτές τις κινήσεις η Lufthansa αναμένεται να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες πιέσεις στην Ευρώπη που επιδεινώνεται από την γενικότερη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.Φέτος η Lufthansa περιέκοψε το οutlook δύο φορές –τον Απρίλιο και τον Ιούνιο– κυρίως λόγω του ανταγωνισμού από τις αεροπορικές χαμηλού κόστους στην Ευρώπη

Η Lufthansa επιβεβαίωσε το ετήσιο guidance που ανέμενε προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδου προ φόρων και τόκων μεταξύ 5,5% και 6,5% που αντιστοιχεί σε προσαρμοσμένο EBIT 2-2,4 δισ ευρώ. Τα συνολικά ετήσια έσοδα αναμένεται να αυξηθούν σε μονοψήφιο ποσοστό. Τα κόστη καυσίμων με την σειρά τους αναμένεται να ξεπεράσουν κατά 650 εκατ. Ευρώ τα περσινά επίπεδα.

Τα συνολικά έσοδα της Lufthansa διαμορφώθηκαν σε 10,2 δισ ευρώ σημειώνοντας μικρή αύξηση 2% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα που ήταν 10 δισ ευρώ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 8% στα 1,3 δισ ευρώ από 1,4 την περασμένη χρονιά. Το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκε στο 12,7% ενώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν 14,1%. Τα κόστη των καυσίμων ήταν περισσότερα κατά 171 εκατ. Ευρώ σε σχέση με πέρσι κυρίως λόγω των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, με τις μειώσεις κόστους σε άλλες περιοχές να επηρεάζουν ελάχιστα την αύξηση.

Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα της τάξης των 10,01 δισ. και καθαρά κέρδη 846 εκατ., σύμφωνα με το FactSet.

Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν στα 27,7 δισ ευρώ, ενισχυμένα κατά 3% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στα 26,9 δισ ευρώ. Τα κόστη καυσίμων στο πρώτο εννεάμηνο ήταν αυξημένα κατά 620 εκατ ευρώ σε σχέση με τα επίπεδα του 2018. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων του εννεαμήνου σημείωσαν πτώση 30% στα 1,7 δισ ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που είχαν διαμορφωθεί στα 2,5 δισ ευρώ ενώ το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκε στο 6,2%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa, KLM διακόπτουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

«Λόγω της παρούσης κατάστασης, διακόπτουμε προς το παρόν τις επιχειρήσεις μας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.