ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

«Black out» στο διαδίκτυο, «έπεσαν» μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες

Η εταιρεία cloud computing Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες». Εκτός λειτουργίας τέθηκαν, μεταξύ άλλων, το Bloomberg, η Amazon και ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου.

Πολλοί ιστότοποι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους ειδησεογραφικοί και κυβερνητικοί, όπως ο ιστότοπος του Λευκοί Οίκου, τέθηκαν εκτός λειτουργίας σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας, με κάποια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly.

Η εταιρεία τόνισε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διορθώνεται. Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

Ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες είναι εκ νέου προσβάσιμες έπειτα από νέες προσπάθειες σύνδεσης.

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε "Error 503 Service Unavailable" περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός του.

Εξάλλου ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, αν και σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα.

Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δωρεάν εκπαίδευση κυβερνοασφάλειας για επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Δωρεάν σεμινάρια για την κυβερνοασφάλεια προσφέρουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, με στόχο την προστασία επιχειρήσεων από σύγχρονες απειλές και την ενίσχυση της ψηφιακής τους ανθεκτικότητας.
Παναγιώτης Πασχαλάκης-QnR
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

QnR: Τα εφοπλιστικά κεφάλαια που έδωσαν το έναυσμα για το μπαράζ εξαγορών

Η εξαγορά της πολωνικής E-XIM επιταχύνει τη διεθνή ανάπτυξη της QnR, η οποία αξιοποιεί τα εφοπλιστικά κεφάλαια που μπήκαν το 2024 για εξαγορές, νέα έργα και επέκταση σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Μαρυστιανού
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ψήνεται deal στην πληροφορική, φουντώνει η κόντρα με Σαμαρά και οι συνωμοσίες

Οι επίμονες θεωρίες συνωμοσίας για ΑΠΕ και φωτιές, αναστάτωση στο ΜΜ από δημοσίευμα του BD, έρχεται εξαγορά στην πληροφορική, η Κρί - Κρί, το μπέρδεμα Γεραπετρίτη με τα F-16 και οι νέες κόντρες Σαμαρά - Κυβέρνησης.