ΓΔ: 2593.98 0.94% Τζίρος: 112.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:04:40
Μέρκελ
Φωτο: Shutterstock

Μέρκελ: Στην αρχή δεν ήξερα τι να κάνω με την ελληνική κρίση

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της ανέφερε την περίπτωση της Ελλάδας ως μια δύσκολη υπόθεση, όπου, όπως λέει, δεν γνώριζε από την πρώτη μέρα τι να κάνει, ενώ όλοι της ασκούσαν πίεση να δράσει άμεσα.

Την περίπτωση της ελληνικής κρίσης και τον τρόπο, με τον οποίο τη διαχειρίστηκε, φέρνει ως παράδειγμα του συγκρατημένου στυλ διακυβέρνησής της, το οποίο επηρεάστηκε από τη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία, η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στη Sueddeutsche Zeitung με αφορμή την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

«Πρέπει να έχω καταλάβει τα πράγματα, πριν αποφασίσω. Προσπαθούσα πάντα, όσο είναι δυνατό, να μην χρειαστεί να ανατρέψω πλήρως πολλές πολιτικές αποφάσεις μου» δηλώνει η κ. Μέρκελ και αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση της Ελλάδας, όπου, όπως λέει, δεν γνώριζε από την πρώτη μέρα τι να κάνει, ενώ όλοι της ασκούσαν πίεση να δράσει άμεσα.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι υποχρεωμένη μεν να ξανασκεφτώ τα θέματα λίγο πιο γρήγορα, αλλά πριν βεβαιωθώ ότι μια απόφαση θα μπορεί να σταθεί και μετά από τρεις μέρες, δεν την εκστομίζω», προσθέτει και εξηγεί ότι επί 35 χρόνια, στη ΓΛΔ, η ίδια είχε μάθει η επίσημη γνώμη να είναι διαφορετική από τη δική της. «Την άποψή μου την είχα μόνον εγώ ή πολύ λίγοι άνθρωποι μαζί με εμένα. Και γι' αυτό δεν με συγκλονίζει, όταν οι άλλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά» αναφέρει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές δράσεις για τη μετανάστευση στη Θέουτα

Η συρροή μεταναστών στη Θέουτα ανέδειξε την αστάθεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τόνισε γερμανός εκπρόσωπος, ζητώντας αποφασιστική ευρωπαϊκή δράση και συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παράταση συνοριακών ελέγχων και μετά τον Σεπτέμβριο

Ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Ντόμπριντ ανακοίνωσε διατήρηση των συνοριακών ελέγχων μετά τον Σεπτέμβριο λόγω των γεγονότων στη Θέουτα. Οι αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση μέτρων, ενώ η Αριστερά προτείνει υποδοχή μεταναστών από Ισπανία.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Γαλλίας και Γερμανίας προς Ισπανία για το μεταναστευτικό στη Θέουτα

Η Γαλλία συνεργάζεται με Ισπανία και Μαρόκο για το μεταναστευτικό στη Θέουτα, προσφέροντας βοήθεια μέσω Frontex, ενώ αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα. Ο καγκελάριος Μερτς στηρίζει τη σκληρή στάση της Ισπανίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μόναχο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές ελληνοβαυαρικές σχέσεις και συζητώντας τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας, κυρίως στην τεχνολογία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μικρή αύξηση ΑΕΠ, άνοδος πληθωρισμού μετά το τέλος έκπτωσης φόρου

Η γερμανική οικονομία κατέγραψε οριακή ανάπτυξη 0,2% στο β' τρίμηνο του έτους, παρά τις διεθνείς κρίσεις και τον υψηλότερο πληθωρισμό. Συνολικά, οι προοπτικές παραμένουν δυσμενείς, με ανάπτυξη περίπου 0,5% για το 2026.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες θύματα από τον καύσωνα φέτος σε Αγγλία και Γερμανία

Η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) ανακοίνωσε ότι 2.877 θάνατοι σχετίζονται με τα κύματα καύσωνα Μαΐου-Ιουνίου στην Αγγλία. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί λόγω θερμών περιόδων τον Ιούλιο, πλησιάζοντας το ρεκόρ του 2022.