ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wind-farms
Shutterstock

Βόρεια Μακεδονία: Η σύνδεση της ενέργειας με τις ενταξιακές διαδικασίες

Παρότι η Βόρεια Μακεδονία αξιοποιεί ήδη σημαντικούς πόρους από διεθνείς οργανισμούς για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η πιθανή ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα αυξήσει ακόμη περισσότερη αυτή την τάση.

Με στόχο να αυξήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 50% έως το 2024, η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έργα, όπως το αιολικό πάρκο Bogoslovec, του οποίου το συνολικό κόστος υπερβαίνει τα 61 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του energymag.

Το αιολικό πάρκο Bogoslovec, που βρίσκεται περίπου 80 χλμ από την πρωτεύουσα, χρηματοδοτείται από τις αυστριακές τράπεζες Erste Group και OeEB, ενώ βασικός στόχος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι να παράγονται επιπλέον 400 MW ηλιακής και 160 MW αιολικής ενέργειας μέσω έργων αντίστοιχων με το αιολικό πάρκο Bogoslovec.

«Σύμφωνα με την Οδηγία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η υποχρέωση της χώρας είναι να φτάσει ένα ορισμένο ποσοστό της ακαθάριστης κατανάλωσης ενέργειας από ΑΠΕ, όχι μόνο από εγκατεστημένη χωρητικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες αυτές οι επενδύσεις πρέπει να μελετηθούν σωστά, να τοποθετηθούν σωστά και να παρέχουν τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις στην τελική κατανάλωση ενέργειας” δηλώνει στο EnergyMag ο Davor Pehcevski,  στέλεχος στην εταιρεία συμβούλων ενέργειας Eco-Sense με έδρα τα Σκόπια.

Διαβάστε περισσότερα στο energymag.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτείται αύριο ο Ζόραν Ζάεφ από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

Την ίδια ώρα ο Ζάεφ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με το αλβανικό αντιπολιτευόμενο κόμμα «Εναλλακτική», προκειμένου αυτό να μεταπηδήσει στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα οδηγήσει στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Μακεδονία: Aδύνατη η εξέταση της πρότασης μομφής λόγω μη απαρτίας

Στην αίθουσα της Βουλής παρίστανται μόλις 60 βουλευτές (όλοι της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν την πρόταση μομφής), όμως με τον αριθμό αυτό δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία για τη συνεδρίαση του Σώματος.
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Η αντιπολίτευση εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή

Η δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέστη δυνατή με την, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποχώρηση από την κυβέρνηση του μικρού αλβανικού κόμματος "BESA" που έχει τέσσερις βουλευτές.
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Μακεδονία: Παραίτηση Ζάεφ μετά από την ήττα σε δημοτικές εκλογές

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) έχασε μεγάλους δήμους της χώρας, με τον Ζάεφ να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει πλειοψηφία, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζόραν Ζάεφ για τη συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας

Ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας δήλωσε ότι με την κύρωση του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις στη Β. Μακεδονία, έδειξαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε μεγάλα ενεργειακά έργα στη χώρα σοβαροί επενδυτές, όπως, μεταξύ άλλων, η ελληνική εταιρεία "Μυτιληναίος".