ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Λιθουανία: Eνέκρινε νόμο για τη μαζική κράτηση των αιτούντων άσυλο

Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε υπέρ του νόμου, σε μια προσπάθεια ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, παρά τις διαμαρτυρίες από τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις

Το κοινοβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε σήμερα τη μαζική κράτηση των αιτούντων άσυλο και περιόρισε τα δικαιώματά τους να ασκήσουν προσφυγή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να διασχίσουν τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Σχεδόν 84 μέλη του κοινοβουλίου των 141 εδρών ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του νόμου αψηφώντας διαμαρτυρίες από τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις που δηλώνουν ότι αυτό παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Λιθουανίας και τα δικαιώματα των μεταναστών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metanastes
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκενώθηκαν δύο καταυλισμοί μεταναστών στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας

Ο υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» την «είδηση» ότι η ΕΕ θα παραλάβει 2.000 μετανάστες. Αρνείται κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης με το καθεστώς Λουκασένκο η Πολωνία.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ: Σοκαριστικές οι εικόνες στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας

«Πολλά αεροδρόμια στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιήθηκαν ως κόμβοι για να στείλουν ανθρώπους από τη Συρία, από το Ιράκ, από το Αφγανιστάν στη Λευκορωσία κι από εκεί στα ευρωπαϊκά σύνορα», επεσήμανε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Κυρώσεις σε αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν μετανάστες στο Μινσκ

Για να σταματήσει τις παράνομες διελεύσεις μεταναστών από τη Λευκορωσία, η ΕΕ ετοιμάζει «ισχυρότερες οικονομικές κυρώσεις» κατά του Μινσκ. Η υιοθέτηση κυρώσεων απαιτεί την ομοφωνία των «27» και θα τεθεί υπό συζήτηση.