ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άνγκελα Μέρκελ συνέντευξη
Φωτο; ΑΠΕ

Μέρκελ: «Οπισθοδρόμηση» η στάση του Ερντογάν για το Κυπριακό

Η Καγκελάριος δήλωσε ότι σχετικά με την Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μία λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» χαρακτήρισε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό, τόνισε ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να αποθαρρυνόμαστε από τέτοιες οπισθοδρομήσεις». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «αποτυχία των διαπραγματεύσεων» εξαιτίας της τουρκικής στάσης, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι είναι αρχή της να μη μιλάει για αποτυχία σε διαπραγματεύσεις. «Υπάρχει πρόοδος και οπισθοδρόμηση», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευτυχώς έχουν επανεκκινήσει, υπήρξε και συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου».

«Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ήδη πετύχαμε κάποια μικρότερα βήματα. Αυτά (τα βήματα) γίνονται τώρα πιο δύσκολα, διότι σχετικά με την Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μία λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά», συνέχισε η Καγκελάριος, για να καταλήξει: «Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα να κατευθύνουμε τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με πολλή υπομονή --και αυτό είναι δύσκολη δουλειά-- στην σωστή κατεύθυνση. Αυτό τώρα ήταν σίγουρα μία οπισθοδρόμηση, αλλά από τέτοιες οπισθοδρομήσεις δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη με Μέρκελ - Ποια θέματα είναι στην ατζέντα

Ανάμεσα σε άλλα θέματα, θα εξεταστούν τα ευρωτουρκικά, καθώς και η συμβολή της ΕΕ στην επίλυση του Κυπριακού, ενώ την Κυριακή 7 Μαρτίου καταφθάνει εκ νέου στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λουτ.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Τουρισμού ΕΕ στη Λευκωσία

Στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ στη Λευκωσία συμμετείχε η Ελλάδα με την Όλγα Κεφαλογιάννη και την Άννα Καραμανλή. Θέματα: βιώσιμος τουρισμός, ενίσχυση ΜμΕ, προστασία περιβάλλοντος και ψηφιακές εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

Τζον Μπρέσλοου: Ακρόαση στη Γερουσία για τη θέση πρέσβη ΗΠΑ στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του υποψήφιου πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζον Μπρέσλοου, με έμφαση στον ρόλο της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις διμερείς σχέσεις, την ασφάλεια και τη συνεργασία των δύο χωρών.
Φρέντις Μπελέρης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης: Πίεση στην αλιεία από κρίση στη Μέση Ανατολή και παραβιάσεις

Ο ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης τόνισε στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου την ανάγκη στήριξης των αλιέων λόγω αύξησης των τιμών καυσίμων, ζητώντας οικονομική βοήθεια και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες.