ΓΔ: 2669.72 -2.51% Τζίρος: 508.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
germania
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη Γερμανία

Η φωτιά απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρίσκεται δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Δώδεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, και πέντε αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε δεξαμενή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, στο χημικό πάρκο του Λεβερκούζεν, στο Μπούριγκ. Η υπεύθυνη Πολεοδομίας της πόλης, Αντρέα Ντέπε, δήλωσε πριν από λίγο στην τηλεόραση της WELT, ότι «πρέπει δυστυχώς να αναφέρουμε ότι έχουμε έναν νεκρό». Η Αστυνομία ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς έπρεπε προηγουμένως να απομακρυνθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο από το σημείο. Όπως δήλωσε στην BILD εκπρόσωπος της εταιρίας Currenta, στις εγκαταστάσεις της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη, «το περιεχόμενο της δεξαμενής ήταν διαλυτικό». Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι η φωτιά απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρίσκεται δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου. Σύμφωνα με την Koelner Stadtanzeiger, οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο σημείο.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από το σημείο της έκρηξης, όπου, όπως σημειώνει η BILD, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Rheinisch-Bergisch, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Η Koelner Stadtanzeiger μεταδίδει στο μεταξύ ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Σάντσεθ: Κοινό μέτωπο για φιλόδοξο προϋπολογισμό ΕΕ

Ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Εμανουέλ Μακρόν ενώνουν δυνάμεις προωθώντας έναν «φιλόδοξο» προϋπολογισμό της ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία Ισπανίας-Γαλλίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Γερμανία αναμένονται δύσκολες.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιχείρηση κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ολλανδία

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ολλανδία, με έρευνες σε άνω των 100 ιδιοκτησιών και κατασχέσεις ύψους 48,6 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας και τους Hells Angels.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς: Η Ρωσία αδιάφορη για διαπραγματεύσεις παρά τη συνάντηση ΟΗΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας-Ρωσίας δείχνει έλλειψη ρωσικού ενδιαφέροντος για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2022.