ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο; ΑΠΕ

Ισπανία: Αίρει περιορισμούς για Βραζιλία και Ν. Αφρική αλλά με καραντίνα

Βραζιλία και Νότια Αφρική προστίθενται στον κατάλογο των χωρών που προβλέπεται καραντίνα όπου βρίσκονται Αργεντινή, Κολομβία, Βολιβία και Ναμίμπια.

Η Ισπανία θα άρει τους περιορισμούς στις πτήσεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, όμως καθώς θεωρούνται περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα επιβάλει δεκαήμερη καραντίνα Covid-19 στους ταξιδιώτες τους από τις 3 Αυγούστου όπως προβλέπει ένα διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Από τις 3 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες από αυτές τις δύο χώρες, που διαθέτουν ένα πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή ένα αποδεικτικό πρόσφατης ασθένειας από την Covid-19, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία, όμως θα πρέπει να τηρούν μια περίοδο αυτό-απομόνωσης.

Αν και δεν υπόκεινται πλέον σε τόσο αυστηρούς περιορισμούς, σε σύγκριση με κάποιους μήνες πριν, αυτές οι δύο χώρες συνεχίζουν να κατατάσσονται στις χώρες «υψηλού κινδύνου», διευκρινίζεται σε άρθρο του διατάγματος. Επομένως, προστίθενται στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες προβλέπεται καραντίνα από τις 27 Ιουλίου, στον οποίο βρίσκονται η Αργεντινή, η Κολομβία, η Βολιβία και η Ναμίμπια.

Από τον Φεβρουάριο, η Ισπανία απαγόρευε τις αφίξεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, με εξαίρεση του Ισπανούς υπήκοους και τους υπήκοους Ανδόρρας, τους ξένους πολίτες που διέμεναν στην Ισπανία και στην Ανδόρρα ή ακόμη τους επιβάτες διεθνούς διαμετακόμισης προς μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν με στάση μικρότερη των 24 ωρών (υποχρεούνταν να παραμείνουν στο αεροδρόμιο).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Φιέστες» στην Ισπανία για τη λήξη του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στη Βαρκελώνη η αστυνομία καλούσε τους ανθρώπους να αποχωρήσουν, όταν άρχισε η τελευταία απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10 μ.μ., για να τους αφήσει να επιστρέψουν δύο ώρες αργότερα όταν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έληξε.