ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alexei_Navalni
Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι. Πηγή: Shutterstock

Νέες κατηγορίες εις βάρος του Ναβάλνι εφηύραν οι ρωσικές αρχές

Κατηγορίες εναντίον του αντιπολιτευόμενου και ήδη φυλακισμένου πολιτικού, Αλ. Ναβάλνι, συνεχίζουν να επινοούν οι ρωσικές αρχές. Τώρα κατηγορείται πως δημιούργησε οργάνωση που παραβιάζει τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών.

Για ακόμη μια φορά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, που είναι ήδη φυλακισμένος για απάτη, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα κατηγορία. Αυτή την φορά οι ρωσικές Αρχές τον κατηγορούν ότι ίδρυσε μια οργάνωση που υποκίνησε τους Ρώσους να παρανομήσουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Έρευνας. Η νέα κατηγορία, «προσβολή της ταυτότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών», επισύρει ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Η Επιτροπή Έρευνας κατηγορεί τον Ναβάλνι πως δημιούργησε μια οργάνωση η οποία παραβίασε τα δικαιώματα των Ρώσων, καθώς το Ίδρυμά του κατά της Διαφθοράς (FBK), το οποίο η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «εξτρεμιστική» οργάνωση και το απαγόρευσε τον Ιούνιο, «παρότρυνε τους πολίτες να διαπράξουν παράνομες ενέργειες», κυρίως «καλώντας τους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις που δεν είχαν την άδεια των αρχών».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Αλεξέι Ναβάλνι και οι συνεργάτες του «οργάνωσαν την προβολή στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο και στις σελίδες του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς δημοσιεύσεων όπου καλούσαν τους Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις, τις οποίες δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, τον Ιανουάριο», όταν πραγματοποιούνταν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της σύλληψης του Ναβάλνι. «Ο Ναβάλνι γνώριζε εκ των προτέρων την παράνομη φύση» αυτών των διαδηλώσεων, εκτιμούν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vladimir Putin
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν ζήτησε να αρχίσει η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Gazprom, Α. Μίλερ, είπε πως η εταιρεία θα είναι έτοιμη να αρχίσει την παροχή αερίου στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, αφού ολοκληρώσει την πλήρωση των εγκαταστάσεων στη Ρωσία.