ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προχρηματοδότηση 5,1 δισ. προς τη Γαλλία ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις, βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Γαλλίας.

Προχρηματοδότηση, ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τη Γαλλία ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το ποσό των 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο 13% της χρηματοδότησης που διατίθεται για τη Γαλλία, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF). Αυτή η προχρηματοδότηση θα βοηθήσει στην υλοποίηση των βασικών επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Γαλλίας.

Η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις, βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια ζωής του σχεδίου της, η Γαλλία αναμένεται να λάβει συνολικά 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων. 

Το NextGenerationEU είναι ένα προσωρινό μέσο τόνωσης ύψους περίπου 800 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες τιμές, που προορίζεται για την υποστήριξη επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κράτη-μέλη. Τα 723,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF). Το γαλλικό σχέδιο εντάσσεται στα πρωτοφανή μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ για να βγει ισχυρότερη από την κρίση COVID-19, να προωθήσει οικολογικές και ψηφιακές μεταβάσεις και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και τη συνοχή της κοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

AUKUS - Φον ντερ Λάιεν: Απαράδεκτο το πώς αντιμετωπίστηκε η Γαλλία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η πρώτη επικεφαλής ευρωπαϊκού θεσμού που αντιδρά στην ανακοίνωση αυτής της συμφωνίας AUKUS, η οποία είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί από την πλευρά της Αυστραλίας η λεγόμενη «σύμβαση του αιώνα».
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αρνητικό ρεκόρ με σχεδόν μισό εκατομμύριο νέα κρούσματα

Το υγειονομικό πάσο επέτρεψε να αποφευχθούν 4.000 θάνατοι από την Covid-19 στη χώρα, σύμφωνα με μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα από οργανισμό που υπάγεται στην κυβέρνηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Λεμέρ: Aνάγκη ισορροπίας μεταξύ επενδύσεων και δημοσιονομικής εξυγίανσης

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του Ecofin στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι όλες οι χώρες χρειάζονται τις επενδύσεις για να γίνει η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και όλες θέλουν υγιή δημοσιονομικά στοιχεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ξεπερασμένος ο κανόνας για το χρέος στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Σύμφωνα με τον υπ. Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Μ. Λεμέρ, ο κανόνας για το χρέος θα πρέπει να αλλάξει, σημειώνοντας ότι θα εξετασθούν αρκετές προτάσεις που υπάρχουν από τα κράτη - μέλη.