ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σιλουέτα μαχητή πολέμου
Φώτο: Shutterstock

Οι Ταλιμπάν δεν αφήνουν τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν

Από τότε που οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία στις 15 Αυγούστου, τα κυβερνητικά κτίρια, οι τράπεζες, τα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχουν σε μεγάλο βαθμό μείνει κλειστά.

Οι Ταλιμπάν εμποδίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους στα δημόσια κτίρια κι ενώ η εργάσιμη εβδομάδα ξεκινάει το Σάββατο στο Αφγανιστάν, κατήγγειλαν πολλοί εξ αυτών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πήγα στο γραφείο μου σήμερα το πρωί, όμως οι Ταλιμπάν, που βρίσκονταν στην είσοδο, μου είπαν ότι δεν έχουν εντολή να ξανανοίξει», είπε ο Χαμντουλάχ, ένας δημόσιος υπάλληλος. «Μας είπαν να δούμε τηλεόραση ή να ακούσουμε το ραδιόφωνο για την ανακοίνωση της επιστροφής στην εργασία», συμπλήρωσε.

«Οι Ταλιμπάν έχουν κλείσει όλους τους δρόμους έως το υπουργείο. Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει στο κτίριο», ανέφερε από την πλευρά του ένας εργαζόμενος του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ένας εξ αυτών μου είπε να περιμένω έως τον διορισμό του νέου υπουργού και των διευθυντών του».

«Μας έστειλαν στα σπίτια μας», επιβεβαίωσε ένας υπάλληλος του δημαρχείου της Καμπούλ.

«Ήρθα με μεγάλη ελπίδα, όμως έφυγα απογοητευμένος».

Από τότε που οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία στις 15 Αυγούστου, τα κυβερνητικά κτίρια, οι τράπεζες, τα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχουν σε μεγάλο βαθμό μείνει κλειστά. Μονάχα κάποιες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες.

Από την κατάρρευση της κυβέρνησης, μία από τις κυριότερες ανησυχίες των Αφγανών είναι να συνεχίζουν να εισπράττουν έναν μισθό, κάτι που μοιάζει αδύνατο χωρίς την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Οι περισσότεροι δρόμοι της Καμπούλ ήταν σήμερα σε μεγάλο βαθμό άδειοι, με εξαίρεση τα σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν, τις περιπολίες τους και τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο αεροδρόμιο, όπου χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να φύγουν από τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμύρες στο Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Άνω των 220 νεκρών από τρεις εβδομάδες κακοκαιρίας σε Αφγανιστάν-Πακιστάν

Κακοκαιρία στις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε Αφγανιστάν και Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο 222 ανθρώπων λόγω βροχών, πλημμυρών και χιονοπτώσεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών των δύο χωρών.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αφγανιστάν και Πακιστάν εξετάζουν συνολική λύση

Το ΥΠΕΞ Κίνας ανακοίνωσε πως Αφγανιστάν και Πακιστάν, σε συνομιλίες στο Ουρούμτσι, συμφώνησαν να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης και να διερευνήσουν συνολική λύση στη σύγκρουση. Η Κίνα προσφέρει πλατφόρμα για διάλογο.
Πλημμύρες στο Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 188 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

Ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και χιονοπτώσεις σε Αφγανιστάν και Πακιστάν τις τελευταίες δύο εβδομάδες κόστισαν τη ζωή σε 188 ανθρώπους, με 123 θύματα στο Αφγανιστάν από ακραία καιρικά φαινόμενα από τις 26 Μαρτίου.