ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
paidia, masks, sxoleio
Φωτο: Shutterstock

Το Ισραήλ ξεκίνησε εκστρατεία για τεστ αντισωμάτων σε παιδιά 3+ ετών

Παρά την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα, η οποία συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο αναβολής της επιστροφής στις τάξεις, που προβλέπεται για την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα μια εκστρατεία διεξαγωγής ορολογικών τεστ κατά της Covid-19 για τα παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω, προκειμένου να μελετήσει τα αντισώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά, που δεν έχουν εμβολιαστεί, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρά την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα, η οποία συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο αναβολής της επιστροφής στις τάξεις, που προβλέπεται για την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και αυτή η εκστρατεία τεστ αντισωμάτων προορίζεται για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτά τα τεστ θα επιτρέψουν να μελετηθούν τα αντισώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά, εφόσον έχουν ήδη μολυνθεί.

Τα παιδιά που θα έχουν αναπτύξει επαρκή αριθμό αντισωμάτων δεν θα αναγκάζονται να μπουν σε καραντίνα, εάν έχουν εκτεθεί σε ένα άτομο που έχει προσβληθεί από τη νόσο, περιορίζοντας τα προβλήματα στα σχολεία.

Σε ένα δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ, που εκδόθηκε σήμερα, ο δήμαρχος Μοσέ Λεόν κάλεσε τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους να κάνουν αυτό το δωρεάν τεστ 15 λεπτών, που γίνεται με μια βελόνα στο δάκτυλο.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία διεξάγεται από κοινού από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και από τον ισραηλινό στρατό, που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση ξεκίνησε.

Ένα πρόγραμμα πιλότος, στους κόλπους της κοινότητας των υπερορθόδοξων την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε πως περίπου ένα παιδί στα πέντε είχε αναπτύξει αντισώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Λίβανος ξεκινούν άμεσες διαπραγματεύσεις, ανακοινώνουν οι ΗΠΑ

Παραγωγικές συνομιλίες είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκπρόσωποι ΗΠΑ, Ισραήλ και Λιβάνου, στην πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντησή τους από το 1993, με επίκεντρο τα επόμενα βήματα για την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Ισραηλινού πρέσβη στις ΗΠΑ για συζητήσεις με Λίβανο

Ολοκληρώθηκαν οι διμερείς συνομιλίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ΗΠΑ μεταξύ των πρεσβευτών Ισραήλ και Λιβάνου. Σύμφωνα με τον ισραηλινό πρεσβευτή, υπήρξε σύμπνοια για την ανάγκη απελευθέρωσης του Λιβάνου από τη Χεζμπολάχ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

18 ΥΠΕΞ ζητούν ένταξη του Λιβάνου στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης

Δεκαοκτώ ΥΠΕΞ ευρωπαϊκών χωρών και της Αυστραλίας, ανάμεσά τους ο Γ. Γεραπετρίτης, ζητούν την ένταξη του Λιβάνου στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης, καταδικάζουν επιθέσεις Χεζμπολάχ και Ισραήλ και στηρίζουν απευθείας συνομιλίες για λύση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικές συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου με υποδοχή από Μάρκο Ρούμπιο στις ΗΠΑ

Ο Μάρκο Ρούμπιο υποδέχθηκε τους πρέσβεις Ισραήλ και Λιβάνου στις πρώτες απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες εδώ και δεκαετίες, κάνοντας λόγο για ιστορική ευκαιρία και στόχο τον περιορισμό της επιρροής της Χεζμπολάχ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17 χώρες καλούν Ισραήλ και Λίβανο να στηρίξουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Δεκαεπτά χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, κάλεσαν τον Λίβανο και το Ισραήλ να εκμεταλλευτούν τις απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες που θα γίνουν στην Ουάσινγκτον πριν από τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ειρηνευτικές συνομιλίες Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσινγκτον χωρίς τη Χεζμπολάχ

Στην Ουάσινγκτον ξεκινούν οι πρώτες από το 1993 απευθείας συνομιλίες μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, χωρίς τη Χεζμπολάχ. Συνεχίζεται ο αμερικανικός αποκλεισμός ιρανικών λιμανιών, ενώ ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να μαίνεται.