ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Pixabay

Αυστρία: Συνεχίζει την ξέφρενη ανοδική πορεία η βιομηχανική παραγωγή

Ο ρυθμός ανάπτυξης για τη βιομηχανία της χώρας ήταν ταχύτερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης κατά την τελευταία 20ετία, ενώ ξεπέρασε και αυτόν της Γερμανίας.

Η βιομηχανία της Αυστρίας ήταν τα τελευταία 20 χρόνια σημαντικά πιο επιτυχημένη από τον μέσο όρο στη ζώνη του ευρώ, και, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Αυστρία αυξήθηκε κατά περίπου 60% σε πραγματικούς όρους από το 2000, στη ευρωζώνη υπήρξε αύξηση μόνον κατά 10%.

Αλλά και στη Γερμανία, τη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα της Ευρώπης, η ανάπτυξη ήταν μόνο κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την Αυστρία, συγκεκριμένα στο 35%, σύμφωνα με ανάλυση μίας από τις μεγαλύτερες αυστριακές τράπεζες που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκε η πραγματική προστιθέμενη αξία στη βιομηχανία, δηλαδή η αξία των αγαθών που παράγονται μετά από προσαρμογή στις αλλαγές τιμών, και ενώ στην Αυστρία σημειώθηκε αύξηση άνω του 55%, στη Γερμανία κατά περίπου 35% και στην ευρωζώνη κάτω από 30%.

Η σημαντική αύξηση της παραγωγής στην Αυστρία επιτεύχθηκε με σταθερή απασχόληση, καθώς η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, και ταυτόχρονα η σταθερή απασχόληση είναι επίσης επιτυχής.

Στο μέσο όρο της ζώνης του ευρώ η αύξηση της παραγωγής ήταν τόσο χαμηλή που ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά περισσότερο από 10% μεταξύ του 2000 και της έναρξης της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της αυστριακής τράπεζας, η ωριαία παραγωγικότητα στη βιομηχανία της Αυστρίας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 70% από το 2000.

Όλοι οι σημαντικοί βιομηχανικοί τομείς της Αυστρίας αυξήθηκαν πάνω από τον μέσο όρο σε σύγκριση με τη ζώνη του ευρώ, αλλά ο μηχανολογικός τομέας παρουσίασε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση, συγκεκριμένα κατά 140% μεταξύ 2000 και 2019 - επταπλάσια σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, όπου ήταν μόνον 20%.

Σχεδόν το ένα τρίτο της αναπτυξιακής υπεροχής στην εγχώρια βιομηχανία μπορεί να εντοπιστεί στον μηχανολογικό τομέα, που αντιπροσωπεύει το 14% της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ, άλλοι τομείς που συνέβαλαν πάνω από το μέσο όρο στην επιτυχία της εγχώριας βιομηχανίας ήταν η επεξεργασία μετάλλων, η παραγωγή μετάλλων και οι βιομηχανίες ηλεκτρικών και αυτοκινήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Υπερψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων

Η πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο με 137 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 13 αποχές. Τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν φθάνουν έως και τα 3.600 ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Αυστρία με την Όμικρον να εξαπλώνεται

Η χώρα βγήκε από το τέταρτο καθολικό λοκντάουν τον περασμένο μήνα, όταν είχε καταγραφεί μόλις ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων της Όμικρον και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την επιβολή ενός νέου.
embolio, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους άνω των 18 ετών στην Αυστρία

Από τον Φεβρουάριο η Αυστρία θέλει να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρό πρόστιμο.
Karl Nehammer-Austria
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ

Όπως επισημάνθηκε από την καγκελαρία, ο Νεχάμερ, ο οποίος έχει λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου, δεν παρουσιάζει μέχρι τώρα συμπτώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές του από το σπίτι, μέσω τηλεδιασκέψεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Σε εστίες κορονοϊού εξελίσσονται τα χιονοδρομικά κέντρα

Μόνο στο Τιρόλο τουλάχιστον 111 εκπαιδευτές σκι είναι θετικοί στον ιό, ενώ στο κέντρο του Κίτσμπιουελ ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών έχει φθάσει στο 1144,2, όταν στο σύνολο της χώρας περιορίζεται στο 261.